Senegali fännid koristamas. Foto: Twitter @dugoow
Jalgpalli MM
20. juuni 2018, 11:38

VIISAKUS ENNEKÕIKE! Senegali ja Jaapani fännid lõid staadioni enda järel läikima

Senegali jalgpallimeeskond alistas eile H-alagrupi teises kohtumises Poola 2:1, kuid selle asemel, et kohe hommikutundideni kestvat võidutantsu vihtuda, aitasid koondise poolehoidjad pärast lõpuvilet hoopis staadionitöötajaid. 

Senegali fännid jäid pärast mängu lõppu tribüünidele ja koristasid istmeridade vahelt enda poolt tekitatud prahi. Argentina telekanal TyC Sports postitas sotsiaalmeediasse ka video, kus fännide viisakat koristustööd näha ning lisas postitusele ka teemaviite #respect.

Senegalist sai ühtlasi esimene Aafrika võistkond, kes sel MMil võiduarve avanud. Nii Egiptus, Maroko, Tuneesia kui ka Nigeeria pidid avaringis vastase paremust tunnistama. 

Vaata videot siit!

Sarnast usinust näitasid koristustöödel ka Jaapani poolehoidjad, kes said eile rõõmustada 2:1 võiduga Kolumbia üle. Jaapanis elava jalgpalliajakirjaniku Scott McIntyre sõnul on tõusva päikese maal tegemist igapäevase harjumusega.

"See pole mitte osa jalgpallikultuurist, vaid Jaapani kultuurist," sõnas McIntyre. "Tihti kuuleme inimesi rääkimas, et jalgpall peegeldab riigi kultuuri. Jaapani ühiskonnas on puhtusel väga tähtis roll ja see kehtib ka spordivõistluste puhul."