Bernd Leno MMiks Saksamaa koondisesse ei mahtunud, kuid treeninglaagrisse kutsuti ta sellegipoolest kohale. Foto: EPA/Scanpix
Jalgpall
20. juuni 2018, 13:45

RAUDKINNAS! Arsenal soetas omale Saksamaa parima penaltitõrjuja

Tiitleid võidetakse kaitsega ning kaitseliini kõige tähtsam lüli on kahtlemata tagalamehi juhendav väravavaht. Seda mõistis ka Londoni Arsenali jalgpalliklubi, kes soetas endale Bernd Leno mängijaõigused. 

Inglismaa meeskond käis 26aastase puuriluku eest Leverkuseni Bayerile välja ligikaudu 22 miljonit eurot. 

Seitse hooaega Leverkuseni esikinnas olnud Leno on viimase kolme hooaja jooksul tõrjunud kuus penaltit. Viie tippliiga peale on enamat suutnud vaid Milano Interi puurilukk Samir Handanovic.

Saksamaa koondise eest on kollkipper platsile saanud kuuel korral.

Arsenalis peab Leno hakkama mänguajapärast võitlema vanameister Petr Cechi (36) ning hetkel Kolumbiaga MMil oleva David Ospinaga (29). 

Ühtlasi teatasid kahurimehed, et 17 aastat nende süsteemis olnud ja 2008. aastal esindusmeeskonna eest debüüdi teinud Jack Wilshere ei jätka järgmisel hooajal enam Emiratesil. 

Samamoodi peaks klubi lähipäevil avalikustama teise ülemineku. Sampdoriast ollakse jahtimas 22aastast Uruguay koondise poolkaitsjat Lucas Torreirat, kes Itaalia klubi presidendi sõnul on saapamaa meeskonnast juba lahkunud.