Lauri Markkanen Chicago Bullsi eest palli korvi surumas. Foto: AP/Scanpix
Korvpall
20. juuni 2018, 15:37

KAHJU! Markkanen ja Koponen ei tule Eesti vastu platsile (1)

Soome koondise peatreener Henrik Dettmann avalikustas koosseisu, kes homme Eestisse maavõistlusmängule sõidavad. Koondise suurimad staarid, eesotsas Lauri Markkaneniga Tallinnasse ei sõida. 

NBAs imelise debüüthooaja teinud Lauri Markkanen osales küll meeskonna tänasel avatud treeningul, ent homses kohtumises Chicago Bullsi mängumees kaasa ei tee. Soome korvpalliliidu koduleheküljel eemalejäämise põhjust kirjas pole. Esmaspäeval Helsingis toimuvas kodumängus Eestiga peaks 213-sentimeetrine ääremängija aga küll pigem kaasa lööma.

Homsest mängust jääb eemale ka Barcelona tagamängija Petteri Koponen, kes naasis alles pühapäeval koduklubi juurest. Soome koondise tuntumatest mängijatest on homme Tallinnas Mikko Koivisto, Shawn Huff, Matti Nuutinen, Roope Ahonen ja Carl Lindbom. 

„Eelseisvates kvalifikatsioonimängudes on meid veidi vähem kui novembris ja veebruaris. Eesti vastu on võimalus proovida erinevaid asju ja näha, kuidas mängijate keemia mänguolukorras on,“ sõnas Basket.fi portaali vahendusel peatreener Dettmann.

„Eesti on ettevalmistuseks meie jaoks suurepärane vastane. Nad mängivad ägedalt, enesekindlalt ja tõhusalt ning karistavad vead kiirelt ära.“

Soome valmistub sarnaselt Eestile viimasteks MM-valikmängudeks, kus kohtutakse võõrsil Tšehhi ja kodus Islandiga

Foto: Soome koondise nimekiri (Soome korvpalliliit)