Argentiina fänn Patricio (keskel) tuli MMile koos poegadega.Foto: Ville Arike
Jalgpalli MM
20. juuni 2018, 17:37

Argentiina fännid kogunevad tasapisi, homme Nižnis mäng Horvaatiaga!

ÕL NIŽNI NOVGORODIS | Argentiina fänn viigist Islandiga: see on jalgpall, matemaatika siin ei aita!

Jalgpalli MMi üks soosikuid Argentiina peab oma järgmise mängu homme Nižni Novgorodis Horvaatiaga ning Lionel Messi fännid saabuvad tasapisi sellesse linna.

MM on hea näide, kuidas ühe piirkonna fännid omadele kaasa elavad. Eile värvus Saranskis peetud mänguks Kolumbia - Jaapan linn kollaseks, kuid näha oli ka Argentiina ja Peruu särkides fänne. Ning ka vastupidi, öise rongiga liikus Nižni Novgorodi päris arvukalt kolumblasi, homseks Argentiinale kaasa elama. Hispaaniakeelne Lõuna-Ameerika hoiab kokku.

Sattusin ühte kupeesse koos kolme argentiinlasega. Neist esimesena lõi hommikul silmad lahti vanem härrasmees Patricio, kes uuris esmalt, kas inglise keelt räägin ning küsis seejärel, kas rongis telefoni laadida ka saab. Leidsime koridori lõpust pistikupesa.

Kuulnud, et vestluskaaslane on Eestist, hüüatas Patricio: "Talinnn!" rõhuga selgelt sõna lõpus. "On mul õigus, kas see on teie pealinn? Käisin Eestis viis aastat tagasi. Tallinn on väga ilus! Külastasin ses piirkonnas veel mitut kohta, näiteks Helsingit."

Kui rääkisime, milliseid mänge keegi külastab, teatas Patricio, et kolme: Argentiina kohtumisi Islandi ja Horvaatiaga ning vahepeal käis ta Kolumbiale kaasa elamas. Oma riigi koondise avamängust rääkides muutus härra kurvemaks: "Ei tea, mis juhtus, et võitu ei tulnud. See on jalgpall, matemaatika siin ei aita!"

Muuseas, päris palju kolumblasi astus Saranskis ka lõunasse, Rostovi ja Sotši poole suundunud rongi. "Huvitav, miks nad sinnapoole liiguvad?" arutles üks vene noormees.

Mängude ajakava vaadates oli see õigustatud küsimus. Kolumbia ise peab järgmise mängu 24. juunil Kaasanis Poolaga. Täna kell 18 alustab Rostovis oma mängu Uruguai, kuid too eile õhtul Saranskist väljunud rong jõuab sinna alles pärast eelolevat kesköötundi. Alles 23. juunil mängib Rostovis üks Ladina-Ameerika meeskond, Mehhiko kohtub Lõuna-Koreaga. Ent juba 24 tundi pärast tolle lõppu peaksid kolumblased olema Kaasanis, kuhu nad selle ajaga ei jõua.

Üks võimalik vastus seisneb selles, et sõideti mõnda lähedal asuvasse linna ööbima, sest Tallinnast väiksemas Saranskis olid hotellikohad ammu-ammu kinni pandud. MM nõuab inimestelt logistikavaldkonnas taiplikkust.