KULDNE VAIKIMINE: Kahe kuu eest Pärnus toimunud jõhkrat peksmist Tanel Talve (pildil) kommenteerida ei tohi, isegi kui tahaks ja antud lubadustele vaatamata. Kriminaaluurimine käib. Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
20. juuni 2018, 22:30

KRIMINAALMENETLUS EI ANNA VEEL VASTUST: miks sattus Tanel Talve seltskond jõhkra kakluse keskmesse? (61)

Kahe kuu eest Pärnus tänavakakluse tunnistajaks sattunud poliitik Tanel Talve ei räägi ikka veel lähemalt jõhkra löömingu asjaoludest. „Rünnati seltskonda, milles viibisin,“ on ta varem öelnud. „Aprilli lõpus toimunud vahejuhtumi asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalasi, kuid uurimine ei ole veel lõppenud. Seega ei ole veel võimalik kriminaalasja detaile avalikkusega jagada,“ ei täpsusta midagi ka prokuratuur.

„Pärnus Hospidali tänaval toimus kaklus, mille käigus löödi käte ja jalgadega kolme meest, kellest kaks olid 28aastased ja üks 24aastane. Noored mehed said viga,“ teatas Pärnu politsei napisõnaliselt avalikkusele juba löömingule järgnenud päeval, 23. aprillil.

Viis päeva hiljem jõudis rahvani uudis, et kakluse juures viibis ka sotsiaaldemokraadist riigikogu saadik ja tuntud telenägu Tanel Talve. Ta ei lükanud kuuldust ümber, kuid keeldus vägivallategu täpsemalt kommenteerimast, põhjendades seda uurimise huvidega.

„Rünnati seltskonda, milles viibisin. Õnneks suutsin kiiresti eemalduda ja midagi väga hullu minuga ei juhtunud,“ rääkis Talve mais Õhtulehele. „On muidugi kahetsusväärne, et Pärnus tekivad sellised olukorrad. Loodan, et see oli üksikjuhtum, mitte süsteemne probleem ja et Pärnus saavad kõik ennast ikka endiselt turvaliselt tunda.“

Küsime Pärnu politseist, kas kakluse süüdlased on välja selgitatud ja ehk juba karistusegi saanud. Sealt saadetakse päring edasi Lääne ringkonnaprokuratuuri. See peaks olema märk, et politsei on oma tööga kahe kuu jooksul kenasti hakkama saanud ja kriminaalasja uurimist juhib juba prokurör.    

„Aprilli lõpus toimunud vahejuhtumi asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalasi, kuid uurimine ei ole veel lõppenud. Seega ei ole veel võimalik kriminaalasja detaile avalikkusega jagada,“ ütleb Õhtulehele aga Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Liivi Reinhold. „Kriminaalasi on alustatud kehalise väärkohtlemise paragrahvi järgi ning praegu on kahtlustus esitatud ühele mehele. Menetlus on siiski pooleli ja pole välistatud, et  kahtlusaluseid lisandub.“ 

Targemaks ei õnnestu saada ka Talve rolli teemal. Kui uurimine alles käib, ei pea ka rahvaesindaja oma suud paotama, kuigi ta on selliseid lubadusi varem lahkelt jaganud. Talve ei vasta juhtumit puudutavatele kirjadele ja telefonitsi ei õnnestunud poliitikut suvisel ajal tabada.