Eesti uudised

Tartu ülikooli kliinikum unustas patsiendi tundideks MRT-masinasse ja vaikis juhtunu maha (87)

LISA KOMMENTAAR

Rein22. juuni 2018, 07:41
Tartu kliinikus unustai mulle kanüül kätte ja võeti ära pärast seda kui küsisin. Teine kord oli koormustest jalgrattal, Arstidel oli kõrvalruumis pidu ja käskisid õel selle ära teha, mulle pidi mingi ainet veeni laskma aeglaselt aga õde surus suure süstlatäie korraga sisse. Vajusin kokku ja kuulsin kui mul vererõhku mõõdeti 20/30.
Marika22. juuni 2018, 01:19
Ülikooli Kliinikumist ei ole korralikud arstid ära läinud,vaid üldse Eesti haiglatesse on jäänud isamaa patrioodid ja need,kellele veel korda läheb meie tervis ja kes teevad oma tööd südamega ehk missiooni tundega inimesed,olgu need siis õed,põetajad või arstid.Imelik on,aga see,et Tartu Ülikool koolitab tasuta meie eestimaal tudengeid välja ja praktika saavad nad samuti Tartu Ülikooli Kliinikumist,tööle,minnakse,aga peale residendiks olemist ikka välismaale ja seda rahalistel kaalutlustel.No,ausalt öeldes meditsiin, eestis,ongi alamaksustatud ja selles ahelas teenivad omal alal kõige vähem põetajad,seejärel õed.Vene ajal suunati inimene tööle,aga praegu on meil vaba eesti ja euroopa,kus palgad ongi kõrgemad,kui siin,koduses eestis.Ja,mis oleks lahendus?Milleks melle see Ossinovski ja haigekassa,kui asjad ei toimi,nii nagu peab?Olen,ise opi ootel,aga haigekassal puudub raha antud operatsiooni teostamiseks ja esimesed võimalused tekivad,miilalgi oktoobris,teadis arst rääkida,sest haigekassal on hetkel rahad otsas.Inimesed ei saa oma ravi ka haiglas lõpuni teha,sest haigekassal puudub raha.Kes võtab vastutuse,arst soovib aidata,aga ei saa?
lehmakook21. juuni 2018, 22:33
Isegi pulli ka kat ei kanna toimunu välja.
Jah, intsident oli - kliinikum sai aru, et nende töötaja eksis (kohe), vallandas eksinud töötaja ning tekitatud ebameeldivuste kompenseerimiseks sõlmis konfidentsiaalse kompromissilepingu.
Mõlemad osapooled on rahul - milles küsimus? Ah, et keegi idi kas levitab kuulujutte ning ajakirjandus pillub lehmakooke ...
Naised saunas rääkisid - kus on kontrollitud faktid? No ei olegi fakte (ajakirjandust), ainult kuulujutt ja selle põhjal ventilaatorisse pillutud lehmakoogid ...
Marika21. juuni 2018, 21:21
Modereerige,kui soovite.elan demokraatlikus Eesti Vabariigis ja võtan sõna ka 20.ndal augustil,2018 aastal,taasiseseisvuspäeval,siis räägime suud puhtaks!
nujah21. juuni 2018, 18:49
haigekassa saab ka arve, et masin on ööpäev töös olnud vastavalt tunnihinnale
Juhtub!21. juuni 2018, 16:27
Eriti kui haiglatöötajatel C2H5OH kergelt kättesaadav ja C6H8O6 saab vabalt peale hammustada. ;)
Kogenu21. juuni 2018, 15:37
Seal Tartu Kliinikumis juhtub tihti imelikke asju. korda seal igas osakonnas küll ei ole. Tuleks osakonna juhatajaid välja vahetada ja ka osa Kliinikumi juhatusest.
Patsiendile tehti põlveuuring21. juuni 2018, 12:46
Patsient heidab pikali uuringulauale, mis seejärel sõidutatakse tunnelisse. Osadel uuringutel on võimalik patsient paigutada nii, et pea jääb tunnelist välja. Alati kahjuks nii teha ei saa. Mõnikord paigutatakse uuritava piirkonna (nt põlve) ümber tugesid ja jäse võidakse fikseerida ka takjapaeladega: see on vajalik, et uuritav kehaosa oleks võimalikult mugavas asendis ega liiguks. Võimalik, et uuritava kehaosa peale või ümber paigutatakse plastmassist raame või mähiseid: nende sees on signaale vastu võtvad poolid.
Erinevalt röntgeniuuringust ja kompuutertomograafiast ei kasutata MRT-s ioniseerivat kiirgust.
lugesin ka21. juuni 2018, 12:07
Mõtlen , et just haiglates ja hooldekodudes peaks töötama eriti arukas, tark moraalne personal ja l. Seega, meil Eestis võiks iga inimene alates koristajast ja lõpetates kõrgete haigla juhtidega, sorr, psühhiaatri juures käia ja võtta tõendi, et tema tervisega selles osas on kõik korras. Nagu ka riigikeele oskuse osas tõend. Kurb väga kurb juhtum patsiendi seisukohast.
????21. juuni 2018, 12:24
olen ka psühhiaatri patsient aga hoolsamat ja hoolivamat inimest ei ole kui mina.Kõik tuttavad tulevad minule oma hädasid kaebama .
Küsin21. juuni 2018, 12:05
Aga miks härra haigla juht Audiga ei vastuta? Miks tema jätkab oma tööd? Alailma kihutab kõnniteel inimeste vahel, et ruttu tööle jõudu, ükskord sain lausa sõimata, et jalutasin kõnniteel ja tema ei saanud oma autoga minust mööda.
Väga ebameeldiv inimene, nii tema moodi mahavaikida.
postimehest21. juuni 2018, 11:54
jälle kogutakse kallile rohule raha 168 000. Raha meditsiini ja mitte talunikele mürgi ostmiseks
Ei ole võimalik21. juuni 2018, 11:10
Ei ole seal keegi kinni seotud - täielik vale. Ja kes on näinud ka MRT juhtimise poolt, need teavad, et programm toimib lühikeste tsüklitena ning isegi paarkümmend minutit ilma sekkumata on välistatud.
Tõeline "maakera" seisab kolme kilpkonna peal umbluu.
Andres21. juuni 2018, 11:33
Seal olla on sama mis Metsatöllu rockkontserdil, ilma publikuta ja piletiraha ka ei küsita.
21. juuni 2018, 12:27
Melle tundus ka selle anonüümseks jääda soovinud radioloogiaekspert Madise jutt imelik - kas ta käis ja pani ise aparaadi kinni, et teab seda töös olnud olevat?
Masinasse jäetud patsient oli seal juhtmetega kinni, sest polegi ette nähtud, et sealt vabalt liikuma saaks. Patsiendi õnneks oli ta kõhn. „Kui ta oleks natuke suurem olnud, ei oleks ta kuidagi mähist maha saanud,” kommenteeris Madis.
„See on ülimalt ohtlik ruum, seal on tugev magnetväli, mida paljud patsiendid ei talu,” väljendas Madis murelikult.
Kas Madis ikka on õige ekspert?
Uurinutele järjekorrad...21. juuni 2018, 11:06
...väga pikad? Ajad täis?Miks? Sellepärest ongi,et patsiendid unustatakse tundideks ja selle aja jooksul saaks nii mõnigi haige uuuringutel käidud!
Lea21. juuni 2018, 10:57
Terve kliinikum vaevalt seda tegi. Ikka kindel inimene. Ehk kutsuda ta vaibale seletusi andma ja kas tema koht on edaspidi ikka meditsiini alal kus on inimeste tervis kaalul
Lahtigi lasti ju radioloogiaõde Marit Ustav21. juuni 2018, 12:32
Teine oli radioloogiatehnik Triin Kasesalu, kes lahkus enne ja 15-aastase töökogemusega Ustavi üksi jättis. Raske uskuda, et uuring sel hetkel veel poolei oli.
Ühtki arsti polnudki uuringut tegemas.
Olen seal ka käinud ...21. juuni 2018, 10:45
riided võtad ära ühes pisikeses ruumis ,siis paned ,,haiglariided,, selga ,seal ruumis kus sinu isiklikud asjad ,keerad ukse lukku ja võti on sinuga , lähed edasi ,,masinaruumi,, kui see protseduur tööle hakkab ,siis on tõesti üüratu mürin ja kolin ... olin tookord koos ühe tuntud näitlejannaga seal ,praegu esinevad Rämmeldiga ,,kahemehe ,, etendust .
Mingit kolinat küll pole21. juuni 2018, 12:34
Üldiselt antakse ka kõrvaklapid musaga ja undamine on küll erinev, oleneb, mis faasis tehakse.
Aga kommentaar oli lahe, mulle meeldis, et te tuntud näitlejaga koos torus olite :-)
NO NII21. juuni 2018, 10:38
Pole siin midagi imestada, minu meestuttav pidi minema songa opile,ettevalmistused tehtud , ooteruumis k[siti , mida teil opereerima peame. mees pani selle jutu peale tuhatnelja plagama, kartes, et munad hoopis maha l]igatakse, see oli nii....
Mul elukaaslane21. juuni 2018, 11:52
läks operatsioonile, pandi narkoosi alla Pelgulinna haiglas ja siis läksid meedikud millegipärast minema. Kui hiljem tagasi tulid, siis ehmatasid ja operatsioon lükati edasi, kuna oli juba liiga kaua narkoosi all. See oli aastaid tagasi.
rein21. juuni 2018, 10:29
as neid apse peaks igal pool pasundama. Ehk kliinik tegi ise järeldused
Vaevalt21. juuni 2018, 12:05
ta tegi! Ikka ja jälle uued apsakad! Minul ei suudetud peale rattaavariid täpset diagnoosi panna!
paha21. juuni 2018, 10:28
ma tegin 6a tagasi mrt ja võin kinnitada tavaline seanss on ok, nagu craftwerki kontsert, paned silmad kinni ja vedeled tasa ... aga tunde .. see on piinamine sest asendit muuta ei saa ja tegelikult torus lesimine pole mõnus ka mitte-klaustrofoobikutele. kusjuures kui mul oli mrt-d vaja siis alguse üritati mind maksma panna mingi 300 eurot. väitega et masin on nii hõivatud mis hõivatud, ma siis palusin neurokal et olgu hea kirjutagu mulle suunamine ja ma tegelen selle porriga ... seepeale sain 2p pärast aja sama tüübi haiglasse, neuroka vastuvõtule sain muidugi kallis erakliinikus
edasi21. juuni 2018, 10:14
rad....oogias pidin ihualasti tükk aega noorte nädalaläpu memoriaale kuulama ja löua.irurgias olin önnelik kui amelemisega asi piirdus....polnud Tartus ja ka mitte Eestis...tahtsin öelda,et mujal pole see meditsiin just hea arengu suunas
21. juuni 2018, 10:13
Miks ma enam doonoriks ei käi ?A seepärast , et mind unustati trombotsüütide võtmise masina külge, kanüül tuli lahti ja minu veri jooksis põrandale.Arst ja õde pläkutasid kusagil kaugustes.
minult21. juuni 2018, 09:55
küsiti,et miks mul pidzaama seljas?,
21. juuni 2018, 10:12
Miks sul oli siis? Põlve uuringule ei tohi ju ühtehi hilpu endale ümber jätta.
Andres21. juuni 2018, 11:39
Ka käised olid kinni seotud. Ah et miks? Et sa nina varruka külge ei pühiks.
liinitöö21. juuni 2018, 09:44
Külaarstikeskuses vaevalt et külaarst patsiendi masinasse unustaks, kui just parajasti purjus ei ole. Varsti unustatakse liinitöö tingimustes ka imik ema kõhtu.
nii ongi21. juuni 2018, 09:38
Tõsilugu.Röntgenis töötaval inimesel oli aga ükskõik ,kui kaua ta ise elab ,sest paljud tema kolleegid on ammu teises ilmas.Ise käib ringi kui kiiritus kabiin.Selliseid ükskõikseid on palju rohkem,kes käivad raha pärast tööl.Mets loomadel pole mingeid haige maju, kalleid aparaate ja kõik kepslevad rõõmsalt ringi,neil on arenenud teised ohutunde meeled.
21. juuni 2018, 09:25
wtf. kas see on mingi komöödia we?
21. juuni 2018, 18:29
Supilinna salaselts21. juuni 2018, 08:56
Tundub, et see jube kassikusehais on tartlaste ajud juba tuksi keeranud.
minu kogemus21. juuni 2018, 08:44
TÜ Kliinikumis on just väga head töötajad.
pärnakas21. juuni 2018, 08:39
No Ülikooli Kliinikumist on korralikud arstid juba ära läinud. Meditsiiniõpe hakkab juba Tallinna kolima, ja eks kliinikum siis ju ka. Ülejäänud Ülikool aga kolib Pärnusse. Pärnusse juba ehitatakse hulgaliselt elumaju õppejõududele.
eksid 21. juuni 2018, 08:48
Elumaju ehitatakse Hispaania poolt vastu võetud ruberoididele! Saabuvad luxlaevaga ja sellest ka sadama süvendamine.
***21. juuni 2018, 11:06
Oh sa vaeseke, mida need tartlased küll sulle tegid, et sa igal võimalikul juhul jälle oma luulu levitad? Või kas see peab mingi vilets nali olema?
Minu Pärnu tuttavad on igatahes normaalsed inimesed ja tunneksid siinkohal piinlikkust.
pärnakas21. juuni 2018, 12:53
Naerge, naerge. Vaatame, kes viimasena naerab. Pärnust saab suur transpordi sõlmpunkt. Pärnu lennujaam saab rahvusvahelise staatuse. Süvasadam. Tartu jääb ääremaaks.
pole midagi21. juuni 2018, 08:34
Kõige "lahedamad" on tõestisündinud lood, kus murtud luud pannakse vales asendis kipsi, lastakse vales asendis kokku kasvada ja siis uuest lahti murtakse.
Ja veel ...21. juuni 2018, 12:40
... te vale jalg amputeeriti või terve neer haige asemel välja opereeriti.
jaa21. juuni 2018, 08:33
Nüüd kutsuge jälle see kiidetud arst Karmen Joller kiitma,et kõik on ikka korras meie meditsiinis
Pole võimalik.21. juuni 2018, 09:10
Palju ta kiiritust sai selle ajaga? Mis on tagajärjed? Kas peab kunagi paluma abi headelt Eesti inimestelt ,kallite rohtude ostmiseks? On need tegelased töölt vabastatud ?
Room21. juuni 2018, 09:41
Sellel aparaadil on siiski ilmselt programmjuhtimine, mitte ainult on-off nupp. Programm sai läbi, aga patsient unustati lahti päästa. Loodetavasti tema tervisele suurt kahju ei tekitatud.
Ly21. juuni 2018, 09:55
MRT (MRI) pildid tulevad magnetvälja ja raadiolainete abi. Röntgenkiirgust ei kasutata.
poom21. juuni 2018, 10:03
Kui see masin liiga kauaks tööle jääb, on tal kindlasti välalülitusmehhanismid olemas. Magnetväli ei kiirita kedagi. See on juristi-advokaadi - ajakirjaniku tase, et kiiritatakse surnuks. See seltskond, kes meditsiiniasjades nii häälekalt sõna võtab, peab ikka natukenegi haritumj olema. Levitavad ainult paanikat. Hirmu pärast võib küll surra, selles on neil õigus.
Ly.21. juuni 2018, 11:45
21. juuni 2018, 08:22
Seda uuringut on ka mullegi tehtud, mind tollesse kitsasse, undavasse, kriuksuvasse ning muid ebamaised helisid tekitavasse magnettorusse topitud. Vaat et pooleks tunniks korraga. Paaril korral. Põlveuuring on lihtne, keha jääb sul välja, torus on vaid jalad. sealt saaks omal jõul veel minema, ´Aga tervenisti seal torus nagu kitsas kirstus - sealt juba ise välja ei rooma. Eriti veel mõni toekam ning tüsedam inimene.
to: /21. juuni 2018, 08:29
Kas jäid selles uuringus haigeks või olid juba varem?
Mulle tundub, et varem
to 08:29.21. juuni 2018, 09:27
väga "vaimukas". Võid enda geniaalsusele nüüd ise ka aplodeerida. Soovin sulle endale kunagi seda klaustrofoobiat tekitavat aparaati.
to: 09:2721. juuni 2018, 11:12
Loetud tekstides tpeaks aru saama, mida Teie ilmselt ei saanud.
Mina olen Mrt- s käinud, rohkem, kui 3, 5 või 9korda.
21. juuni 2018, 08:30
UURING ongi selleks "kriuksuv", et ta saaks aru, mis sul viga on.
nõus21. juuni 2018, 09:14
See masin teeb tõesti vastikuid toksivaid hääli ja võib ka kergelt klaustrofoobiat tekitada. Mina olen seal ca pool tundi sees passinud, tehti aju MRT. Mingi kiiver nagu topiti pähe ja küllap see oli ka aluse küljes kinni, igastahes tunne oli küll selline. Sinna tundideks kinni jäädes ma oleksin raudselt mingit sorti paanikahoo saanud, sest praegu tagantjärele meenutades ei ole sellist tunnet, et sealt väga kergelt põgeneda oleks õnnestunud.
to nõus21. juuni 2018, 09:30
Kuna minul uuriti selgroogu, siis olin torusse topitud nagu surnkirstu. Ja tekkis tahtmatult tunne, et mida peaks tundma varjusurnu, kes on kogemata maha maetud,
ja21. juuni 2018, 08:21
kogu selle aja oli müra? ja kuidas ta üldse sealt välja sai?
hhm21. juuni 2018, 08:18
seal sees on juba 10 minutit piin olla.5 korda olnud ja ei tea kui kahjulik, kasulik ta mitte pole.Vist on parem ikka see niikuinii tulev op ette vötta.
naisuke21. juuni 2018, 08:30
Ma olen üle 10 korra olnud, kõige kauem 1. 50. Pole sel häda midagi, kui just sinna ei unustata!
8.3021. juuni 2018, 12:38
Tugev naisuke:) Olen seal kaelaga 2 korda olnud. Olen silmad kinni hoidnud,sest mul on klaustrofoobia. Põrgulärm ja aeg venib teosammul. Olin Tallinnas ja suhtumine minusse oli väga korras. Küll aga terve sisikond tegi põrguvalu ja suu kuivas,kosusin,kellelegi kurtmata tunnikese koridoris,enne kui liikuma sain.
hhhm21. juuni 2018, 08:31
seda NIIKUINII tulevat oppi see aparaat määrabki
Noh jaapanis olevad sarnased puhke kapslid mis tal ikka seal juhtuda saaks21. juuni 2018, 08:05
pole sul vaja teada ,mida ma teen......21. juuni 2018, 07:54
See on teaduspõhine diagnostikauuring, kui kaua haige inimese organid selles kastis vastu peavad.
!!!21. juuni 2018, 08:15
Teadus nõuab ohvreid!
Kai21. juuni 2018, 07:53
Väga sürr. Õuduka film tuleb meelde.
TTTT.21. juuni 2018, 07:53
Vaikis juhtunu maha? Et oleks pidanud avalikkusele kohe teada andma? Patsiendiga tehtigi ju kompromisskokkulepe, mida siin enam avalikkust teavitada.
misasja? 21. juuni 2018, 07:49
n21. juuni 2018, 08:10
ei väljamaal põlve uurides inimest kapsli pisteta, ikka jalad, kes teab, mis kapslis ta oli
patsient21. juuni 2018, 08:31
selles kabiinis võib ju hulluks minna, sest kogu aeg toksitakse nagu naaber üleval kolgiks
imestan ka21. juuni 2018, 09:38
olen ka olnud, aga kinni mind keegi ei sidunud. Müra on nagu ehitusel. Kuidas sealt ise välja saada? Toru ju kitsas ja välja saab, kui koos alusega tõmmatakse.
maamees21. juuni 2018, 07:40
Õhtuleht võiks hoopis ise oma asjad kokku panna.Tervist puudutavad lood on tasulised.
põlv21. juuni 2018, 07:37
sai terveks kui pääses põgenema.
rs21. juuni 2018, 07:30
Just hiljuti oli kiidulaul Eesti arstidest :D
tiia21. juuni 2018, 08:16
Ongi vaja kiidulaulu. Meedikud teevad tänuväärset tööd. Oli konkreetne halb juhtum ja selle eest peavad vastutama selles juhtumis süüdi olevad meedikud, mitte kõik meedikud.
to tiia,et teevad tänuväärset tööd?21. juuni 2018, 08:29
esmalt osalevad suures äriprojektis.
Naaber käis ka kompuuteruuringul,ütles,et konditsioneerid vuhisesid ja külm oli.
Proovi ise paljalt lesida sellises "tunnelis"ja siis jäetaksegi sind sinna!?
Naabril veel uuringud jätkuvad ja päris segaseks läheb asi kui pärast igat uuringut on järgmine arst,seega tundub,et mõni uuringuarst ei tutvugi haiguslooga???
Lihtsalt saadetakse järgmisele-nagu liinitöö.
Kellega arutada haiguse kulgu,kes on see arst,kes teab haiguslugu algusest peale?
varsti on oodata meedikute streiki21. juuni 2018, 08:33
Põldurid juba nõuavad suve saabumisega seoses pappi, kohe,kohe algab meedikute streik palgatõusu toetuseks !
daa21. juuni 2018, 08:48
Arstidel on võimalik digitaalselt patsiendi haiguslooga tutvuda. Tuleb arvuti lahti teha lihtsalt...
Ja mis konditsioneeri puutub, siis inimesed on väga erineva temperatuuritaluvusega - see, mis ühe jaoks on palav, on teise jaoks talumatult külm.
Kas seal21. juuni 2018, 08:55
võib olla ka rahasaamise " kallak". Iga sellise uuringu eest maksab haigekassa, need ei uuri kas üldse on vajalik.
KARTA on , et meditsiinis on väga suur % juurdekirjutusi.
magus21. juuni 2018, 09:04
liinitöö jah ja osad neist saavad veel kohutava nutsu
tiiu21. juuni 2018, 10:08
Naaber võiks ise oma haiguselamustest kirjutada, kuigi Sina oled ta tervisest ja uuringutest nii vapustatud.
tiiule21. juuni 2018, 10:31
vöid ette kujutada,et sellistel haigetel on tegemist küllaga, kui usaldust arstide ja rohtude vastu pole
kogemused21. juuni 2018, 12:49
Et ARST olla peab seda ametit armastama ja austavalt väärtustama inimelu. On arste,nagu inimesi igas ametis,igasuguseid. Leida TARKA-INIMLIKKU ARSTI on õnneasi. (see oleks,kui heinakuhjast nõela otsimine). Kahjuks olen ka sossepadega elus kokku juhtunud.
igal võimalusel21. juuni 2018, 08:42
Väga kahetsusväärne lugu, aga pole mõtet igal võimalusel hakata materdama kõiki Eesti arste, nii kaobki neil motivatsioon teha seda rasket tööd.
naisuke21. juuni 2018, 07:24
Selline artikkel tasuline? Kas teil midagi viga ei ole?
S.21. juuni 2018, 07:52
Kirjuta ise siis tasuta sisu, usun et on väljaandeid, kes seda avaldaksid, kui on hästi ja korrektselt kirjutatud.
Usu21. juuni 2018, 08:06
meheke21. juuni 2018, 09:15
kui raha ei ole,siis mine tööle siin plõksimise asemel
Mis21. juuni 2018, 15:25
sõna see plõksimine on?Ehk selgiad.