Epeenaiskond. Foto: Facebook @fie.org | Bizzi/Trifiletti
Vehklemine
21. juuni 2018, 17:47

LOHUTUSAUHIND! Epeenaiskond naaseb EMilt pronksmedalitega (14)

Mõned päevad tagasi EMi individuaalvõistluses imelist hoogu näidanud Eesti epeevehklejad osalesid täna naiskonnavõistluses, kust said kaela pronksmedalid. 

Pronksimatšis Ukrainaga läks esimesena rajale Embrich, kes ei teinud Olena Krivitska vastu ühtegi torget ning kohtunik lõpetas esimese minimatši passiivsuse tõttu. Seejärel läks vehklema Kuusk, kelle korra ajal jäi Eesti 2:3 kaotusseisu. Kolmandana võistlustules olnud Beljajeva viis meie naised omakorda 5:4 ette.

Teistkordselt rajale läinud Kuusk suutis Krivitskaga üldiselt sammu pidada ning andis Embrichile teatepulga üle seisul 8:8, kes jõudis rajal olla taas minuti, kuniks kohtunik (teistkordselt) pasiivsuse fikseeris. Viigiseisu lõpetas Beljajeva, kes Eesti 11:9 ette viis. 

Kuuse kolmas etteaste finaalis osutus kõige paremaks ning värske EM-hõbe suurendas naiskonna eduseisu 16:10 peale. Eelviimases minimatšis andis Beljajeva kaks torget ära ning ankrunaine Embrich läks rajale seisul 25:21. 

Naiskonna kogenuim liige suutis viimasel kolmel minutil Eesti edu hoida ning 42:37 matšivõiduga kindlustasid meie naised omale pronksmedalid. 

Poolfinaal Prantsusmaaga algas võitluslikult, Beljajeva vehkles oma vastase Auriane Mallo'ga 5:5 viiki, Embrich aga lasi Coraline Vitalisel vahe sisse teha (7:10) ning pärast Kristina Kuuse vehklemist olime 9:15 kaotusseisus.

Beljajeva vähendas seejärel vahe 15:19 peale ning Kristina Kuusk tegi samuti head tööd (22:24). Embrichi vehklemise ajal taas vahe suurenes (24:28), Kuusk lõpetas oma partii 25:32 kaotusseisus. Beljajeva võttis küll kaks torget tagasi (32:37), kuid viimasena rajale läinud Embrichi ei suutnud imet teha. Auriane Mallo juhtis Prantsusmaa 45:36 võiduni.

Veerandfinaalis kohtus Eesti Rio olümpiamängude võitja Rumeeniaga. See heitlus oli hoopis pingelisem ning kuigi eestlannad olid 11:4 ja 13:8 eduseisus, võtsid rumeenlannad end kokku ning normaalaja lõpuks oli tablool 23:23 viik. Lisaajal suutis Irina Embrich teha otsustava torke, mis meie naised poolfinaali aitas. Seal kohtume kell 14.00 algavas matšis Prantsusmaaga, kes alistas 45:35 Itaalia.

Avaringis vaba olnud Eesti koondisele tuli 1/8-finaalis vastaseks Suurbritannia ning matš kuulus kindlalt meile. Beljajeva läks oma vastase vastu 5:2 juhtima ning Embrich suurendas eduseisu numbriteni 10:3. Kokkuvõttes alistas Eesti vastased 45:26. 

Vastaseid hirmutas kvartett: Julia Beljajeva, Kristina Kuusk, Erika Kirpu ning Irina Embrich. Euroopa meistriks kroonitud Katrina Lehis varasema otsuse põhjal täna naiskonda ei kuulu.


Epeenaiskonna medalikapp:

2018 EMi pronks Novi Sadis (Irina Embrich, Julia Beljajeva, Kristina Kuusk, Erika Kirpu)
2017 MMi kuld Leipzigis (Irina Embrich, Julia Beljajeva, Kristina Kuusk, Erika Kirpu)
2016 EMi kuld Torunis (Embrich, Beljajeva, Kuusk, Kirpu)
2015 EMi hõbe Montreux's (Embrich, Beljajeva, Kirpu, Katrina Lehis)
2014 MMi hõbe Kaasanis (Embrich, Beljajeva, Kuusk, Kirpu)
2013 EMi kuld Zagrebis (Embrich, Beljajeva, Kuusk, Kirpu)
2012 EMi pronks Legnanos (Embrich, Beljajeva, Kuusk, Kirpu)
2003 EMi hõbe Bourges'is (Maarika Võsu, Heidi Rohi, Olga Aleksejeva, Embrich)
2002 MMi hõbe Lissabonis (Võsu, Rohi, Aleksejeva, Embrich)
1995 MMi pronks Haagis (Võsu, Rohi, Oksana Jermakova, Merle Esken)