Kaido KaabermaFoto: Martin Ahven
Vehklemine
21. juuni 2018, 19:26

Kaido Kaaberma: iga medal on Eestile kuldaväärt (1)

Novi Sadi EMilt pronksmedali võitnud epeenaiskonna peatreener Kaido Kaaberma jäi tulemusega rahule.

"Iga medal on Eestile kuldaväärt," lausus Kaaberma telefonitsi Õhtulehele.

"Põhimõtteliselt olen ikka rahul. Suur amps ajab suu lõhki. Medal on medal. Unistada võib kõrgemalt. Aga kogu aeg kulda võita pole nii lihtne. Konkurents on päris tihe."

Päeva esimeses kolmes matšis vahetas Kaaberma omavahel Kristina Kuuske ja Erika Kirput, kuid pronksi nimel vehkles duost vaid Kuusk. Treener selgitas, et planeeritud jagamine oli vaid avaringis Suurbritannia vastu ("Et kõiki soojas hoida.", teistes tegutseti vastavalt vastasele. "Ühele on üks vastane ebamugavam, teisele teine."

Ankrunaine Irina Embrich vehkles pronksikohtumises Ukrainaga vaid viimases minimatšis, sest esimesed kaks lõppesid passiivsuse tõttu kärmelt ja torgeteta. 

"Oli kokkulepe, et ise ei hakka rünnakut tegema. Vastane ka ei tulnud, jäägu siis 0:0. Ei ole mõtet peaga vastu seina joosta. Nad lootsid kellegi teise peale, meie ka. Lõpuks tõi Embrich ikka kogemustega koju."

Jättes kõrvale kõikvõimalik reeglid, vaid puhtsportlikult, kas värske Euroopa meister Katrina Lehis oleks täna naiskonda tugevdanud? "Ma ei viitsi samamoodi (nagu reporter - M.T.) selle teemaga tegeleda. Praegu on uus situatsioon. Enne EMi oli üks, nüüd on uus.

Individuaalvõistlus näitas, et kõik tüdrukud on võimelised EMilt või isegi MMilt medali tooma. See pole uudis. Paar päeva tagasi oli Lehis kõige tugevam, täna oli uus päev. Paraku nii see on. Ega võistkonda ei saa enam võistluste käigus muuta, ülesandmine oli enne tehtud."