Julia Beljajeva Foto: Aldo Luud
Vehklemine
21. juuni 2018, 19:37

Julia Beljajeva: eriti pole aega rõõmustada, sest algab ettevalmistus MMiks

Novi Sadi EMilt pronksmedali võitnud epeenaiskonna liige Julia Beljajeva kinnitas, et eelmise aasta maailmameistrid on ka tolle tulemuse üle siiralt õnnelikud.

"Oleme väga rõõmsad. Arvestades, et meie hooaeg polnud väga stabiilne, on pronks meile kuldaväärt," lausus Beljajeva telefonitsi Õhtulehele. "Suutsime end ikkagi tiitlivõistluseks kokku võtta."

Mis nipiga end pronksimatšiks kokku võtsite? "See polnud esimene kord, kui kaotame poolfinaalis. Meil on juba kogemust, et ei tohi käsi alla lasta. Pronks on ju ka medal. Väga väärtuslik medal. 

Saame väga hästi aru, et medali nimel on vaja võidelda. Seekord tuli välja, eelmisel aastal kaotasime [EMil] pronksimatši, sest ei suutnud end väga hästi kokku võtta. Täna olime õnneks valmis."

Mille nahka poolfinaal läks? "Tegime ise väga palju vigu. Hakkasime peale ronima. Probleem oli meie taktikas. Pronksimatšis olime natuke tagasihoidlikumad. Pigem otsisime vastase vigu, et neid karistada."

Kas ja kui palju segas võistluseks keskendumist koondise ümber toimuv (meedia)möll? "Mina lülitasin end välja sellest teemast. Teadsin, et mind ootab tähtis tiitlivõistlus, milleks olen väga kaua valmistunud.

Kui hakanuks teistele teemadele mõtlema, poleks rajal midagi välja tulnud. Kui oleme juba siin, siis peame elama selle hetkega ja selle naiskonnaga vehklema ning näitama mida oskame. Mis edasi saab, seda näeme."

25aastase Beljajeva jaoks oli tegu juba karjääri 11. tiitlivõistluste medaliga. "Kõik medalid pakuvad rõõmu. Võib-olla kui võrrelda kõige-kõige esimesega, siis oli kirkamad emotsioonid. Aga muidugi on iga medal tähtis."

Kui kauaks rõõmu jätkub? "Homme-ülehomme on juba unustatud. Ma ei tea, kuidas teised, aga mina väga palju ei rõõmusta selle üle, sest varsti algab uus ettevalmistus. Hästi natuke puhkame ja siis algab juba tõsine ettevalmistus MMiks. Pole eriti aega rõõmustada."