Tiit Sokk (keskel).Foto: Tiit Tamme
Korvpall
21. juuni 2018, 22:17

Tiit Soku kokkuvõte kaotusest Soomele: vanematel meestel on raske vormi jõuda, Kotsar oli aktiivne, Nurger peab keha korda saama

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk hindas hoolealuste esimest suvist mängu enam-vähem normaalseks. Noorenenud koosseisuga eestlased kaotasid Saku suurhallis lisaajal Soomele 69:76. Sealjuures tulid soomlased Tallinnasse paljude põhitegijateta.

"Eks mäng oli rabe. Imelik ka, kui vennad teaks, kuhu täpselt liikuda. Aga igati tubli esitus. Püüdsime küll võita, aga me oleks võinud lõpus teravamad olla. Mis teha, lõpud otsustatakse tihti individuaalse teravusega. Soomlased olid selles natuke paremad ja nad panid paar rasket viset ka ära," rääkis Sokk pärast kohtumist.

Kolmanda veerandi järel oli Eesti ees veel 52:43 ja tundus, et võit tuleb koju. Eeldatavatest liidritest näitas Rain Veideman pärast rabedat algust korralikke liigutusi ja kogus lõpuks 15 punkti. Siim-Sander Vene tabas aga 11st viskest vaid 2 ja piirdus 4 punktiga.

"Praegu on paha aeg, kus pikk hooaeg on seljataga. Puhkus on osa sportlase elust. Treenimisega ei saa hulluks minna ja vaevalt, et vanemad mehed saavad nii kiirelt tippvormi," ütles Sokk.

Aega on aga vähe. Samad meeskonnad kohtuvad 25. juunil Helsingis. Eesti koondise MM-valikmängud on 29. juunil ja 2. juulil, külla sõidetakse Suurbritanniale ja kodus võetakse vastu Kreeka.

19aastased Kristian Kullamäe (11 punkti) ja Sander Raieste (9 punkti, 8 lauda) tegid ilusa esituse, "ameeriklased" Maik-Kalev Kotsar (6 punkti, 5 lauda) ja Rauno Nurger (0 punkti) aga ei hiilanud.

"Maik tegi kõik asjad ära, mida soovisin. Võttis üks-ühele ette ja sellist teravust ongi vaja. South Carolina ülikoolis on tal teistsugune roll kui siin, nüüd on ta uues olukorras. Rauno peab oma keha korda saama, et platsil üllatusi ei tuleks. Ta pole osadeks kontaktideks valmis, võib-olla on siin kontaktsem mäng kui ookeani taga," kommenteeris Sokk Eesti tsentrite esitusi. 

Üks hea uudis ka. Tallavigastuse tõttu ligi nädal aega treeningutelt eemal olnud Janari Jõesaar peaks praeguse seisuga valikkohtumisteks mängukõlbulik olema.