Sander Raieste (palliga).Foto: Tiit Tamme
Korvpall
21. juuni 2018, 22:49

Sander Raieste ilusast koondisedebüüdist: pean seda veel natuke seedima (1)

Eesti korvpallikoondis kohtus Saku suurhallis suve avamängus Soomega ja kaotas lisaajal 69:76. Eestlaste üks paremaid oli 19aastane Sander Raieste, kes kogus 9 punkti, 8 lauapalli ja 3 resultatiivset söötu.

Täiskasvanute koondise debüüdi teinud Raieste tunnistas peale kohtumist, et tänane kohtumine oli tema jaoks suur asi.

"Peab natuke seedima. Saku suurhallis mängida on ikka teine asi, seni olin harjunud siin tribüünil istuma ja suurt mängu jälgima," rääkis ääremängija pärast mängu.

"Mängu tempo oli teine, kui olen harjunud. Alguses paned täiega, siis tõmbab punasesse ära, aga pärast kui saad mängu rütmi, siis ma küll ei tundnud, et oleksin kellestki aeglasem," lisas ta.

Korvpallikoondisel on aega vähe. Samad meeskonnad kohtuvad 25. juunil Helsingis, siis on Soomel väljakul ka NBA mees Lauri Markkanen. Eesti MM-valikmängud on 29. juunil ja 2. juulil, külla sõidetakse Suurbritanniale ja kodus võetakse vastu Kreeka.

"Mingi pilt on käes, kuidas peaks edasi minema. Omad korrektuurid tuleb teha, kuid õnneks on üks mäng Soomega veel ees, enne kui tähtsamad mängud tulevad. Täna eksisime kaitses kate-kattes mängul. Lihtsad asjad oleme nädala koos treeninud – üksteise mõistmine ja kommunikatsioon vajavad parandamist." sõnas klubihooajal Vitoria Baskonia duublis mänginud Raieste,