Kristian Kullamäe.Foto: Tiit Tamme
Korvpall
21. juuni 2018, 23:42

Kristian Kullamäe: oleks tahtnud võita, aga üldjoontes võib rahule jääda (2)

Efektiivsuspunktide järgi oli mängus Soomega Eesti korvpallikoondise parim Kristian Kullamäe. 19aastane tagamängija viskas 11 punkti, võttis 6 lauapalli, jagas 3 resultatiivset söötu ja kogus efektiivsusnäitajaks 18.

27 minutit mänguaega viitab sellele, et suure tõenäosusega on Kullamäe olulises rollis ka peagi algavates MM-valikmängudes. "Enda esitusel polnud viga, aga lõpus tuli paar lolli pallikaotust. Muidugi põhjustas neid ka kaitse aktiivsus. Sain kõvasti mängida, see oli muidugi hea," rääkis lõppenud klubihooajal Saksamaa kõrgliigas Gotha ridades pallinud Kullamäe.

Eesti koondis on sel suvel tavapärasest noorem ja kokku on sattunud punt, kes pole saanud aastaid teineteise tugevusi-nõrkusi õppida. "Me pole teineteisega kokku mänginud. Kindlasti on olnud uus ja huvitav värk, aga loodan, et kaks mängu aitavad meid piisavalt, et Suurbritannia ja Kreeka vastu hästi tegutseda," ütles Kullamäe.

Kas Eesti oleks võinud paljude põhitegijateta Soomet ikkagi võita? Tallinnasse ei sõitnud NBA äss Lauri Markkanen ja tagaliini liider Petteri Koponen. Lisaks olid puudu näiteks Sasu Salin ja Erik Murphy.

"Jah, Soomel oli kõvasti puudujaid. Kindlasti oleks tahtnud võita, aga üldjoontes võis rahule jääda. Lihtsalt viimane veerand läks kehvasti ja lisaaeg ka. Vastane hakkas aktiivsemalt kaitses mängima, me ei suutnud sellega kohaneda ja enda asju ära teha," vastas Kullamäe.

Eesti koondisel on aega vähe. Samad meeskonnad kohtuvad 25. juunil Helsingis, siis on Soomel väljakul ka Markkanen. Eesti koondise MM-valikmängud on 29. juunil ja 2. juulil, külla sõidetakse Suurbritanniale ja kodus võetakse vastu Kreeka.