Luka Doncic (keskel).Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
22. juuni 2018, 07:28

Luka Doncici saatus selge: Sloveenia imemees hakkab mängima koos Dirk Nowitzkiga! (4)

Korvpalliliiga NBA noormängijate draft'is valis esimest valikuõigust omanud Phoenix Suns oodatult Bahama tsentri DeAndre Aytoni. 19aastane sloveen Luka Doncic hakkab mängima Dallas Mavericksis.

Draft'is algselt viiendal kohal olnud Mavericks vahetas kohad kolmandana valima pidanud Atlanta Hawksiga, kes sai vastutasuks Mavericksi 2019. aasta esimese ringi valikuõiguse. Atlanta valis viiendana 188 cm pikkuse mängujuhi Trae Youngi.

Lõppenud hooajal vaid 24 mängu võitnud Mavericks kavatseb sügiseks kokku saada konkurentsivõimelisema tiimi ja klubi omanik Mark Cuban lubas, et juuli alguses ollakse vabaagentide turul väga aktiivsed. Muuhulgas võiks neid huvitada tsentrid DeMarcus Cousins ja DeAndre Jordan. Neist viimasega saadi 2014. aastal juba kokkuleppele, aga ameeriklane otsustas viimasel hetkel siiski Los Angeles Clippersisse jääda.

Suure tõenäosusega hakkab 203 cm pikkune Doncic koos mängima sakslasest legendi Dirk Nowitzkiga. Äsja 40aastaseks saanud Nowitzki on mitmel korral öelnud, et kavatseb karjääri jätkata.

"Tore on NBAs olla. Olen rääkinud paljude tiimidega, aga Mavericks eristus selle poolest, kui toredad nad minu vastu olid. Olen nii õnnelik!" vahendas sel hooajal Reali särgis nii Euroliiga kui ka Hispaania meistriks tulnud Doncici sõnu ESPN.

Euroopa mängijatest läksid esimeses ringis kaubaks ka 21aastane sakslane Moritz Wagner, kelle valis 25ndana Los Angeles Lakers ja 19aastana Dzanan Musa (Bosnia ja Hertsegoviina), kelle õigused omandas Brooklyn Nets.

40. valikuna läheb Netsi ka 20aastane lätlane Rodions Kurucs, 20aastase leeduka Arnoldas Kubolka valis 55ndana Charlotte Hornets.

NBA draft'i esimesed 10 valikut: