Plakat Maroko - Iraani mängul, millega nõutakse, et ka naistel oleks kodumaal lubatud staadionil mänge vaadata.Foto: EMPICS/Scanpix
Jalgpalli MM
22. juuni 2018, 12:43

Iraani naistel oli esimest korda peale 1980. aastat lubatud meestega samal staadionil jalgpalli MMi jälgida (8)

Iraanis on naistel 38 aastat olnud keelatud meeste spordivõistlusi vaadata, kuid teisipäeval teatasid kohalikud meediaväljaanded, et naistel lubatakse järgmisel päeval Teheranis Azadi staadionil jälgida Iraani mängu Hispaania vastu. Vaid mõni tund enne uste avamist jätsid ametivõimud aga ürituse ära.

„Infrastruktuuriliste probleemide tõttu ei näidata Azadi Staadionil tänast matši Iraani ja Hispaania vahel,” kirjutas Tasnimi uudisteagentuur napid kolm tundi enne avavilet. „Kuna ülekannet ei toimu, palutakse kodanikel Azadi Staadionile minemist vältida.”

Keelust hoolimata kogunesid paljud siiski staadionile. Twitteris postitati fotosid ja videoid iraanlastest protesti märgiks istumas ja vuvuzelasid mängimas.

Politsei blokeeris sissepääse, ent lõpuks, umbes peale tundi, astusid ametivõimud eest ning mehed, naised ja lapsed, kes olid pileti ostnud, pääsesid staadionile. Hetk hiljem postitas Iraani rahvusmeeskonna ametlik konto Twitterisse pildi naistest, kes mängu vaatasid. „Azadi staadion praegu!”