Neymar (lamav) ja Douglas Costa rõõmustamas raske võidu üle. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
22. juuni 2018, 16:58

Costa Rica müür pidas 90 minutit, kuid Brasiilia sai oma võidu kätte

Viiekordne maailmameister Brasiilia nägi Costa Rica vastu ränka vaeva, et kolm võidupunkti 2:0 võiduga koju tuua. Sambamaa koondise mõlemad väravad sündisid alles mängu lisaajal ning nende autoriteks märgiti Coutinho ja Neymar. 

Esimene poolaeg oli suhteliselt sündmustevaene, Pallivaldamine oli küll selgelt (65% - 35%) brasiillaste kasuks, ent midagi ohtlikku tekitada ei suudetud. Hoopis Costa Rica ähvardas kontrarünnakutel skoori avada. Ühe värava Brasiilia küll lõi, kuid Manchester City ründaja Gabriel Jesus oli suluseisus.

Teisel poolajal panid brasiillased sisse aga juba järgmise käigu ning vahetult pärast poolajapausi päästis Costa Rica halvimast ainult Keylor Navas ning väravalatt. Metsik andmine jätkus costaricalaste värava all ka edaspidi, kuid mida (esialgu) ei tulnud, oli värav. 

Mängu 78. minutil tundus, et Costa Rica vastupanu sai murtud, kui Bjorn Kuipers näitas käega 11 meetri karistuslöögi suunas. Geancarlo Gonzalez jäi kastis Neymariga hätta ning costaricalane takistas PSG meest käega. Seejärel otsustas hollandlasest arbiiter otsust minna telepildist kontrollima ning VARi abiga penaltiotsus hoopis tühistati.

Kesk-Ameerika koondise kõva töö lasti aga kogu täiega vastu taevast mängu esimesel lisaminutil, kui Firmino palli peaga edasi suunas ning Gabriel Jesuse omaksvõtt Coutinhole täpselt ette põrkas. 90+7. minutil lõi Brasiilia murtud costaricalaste võrku veel ka teise. 

Võiduga tõusis Brasiilia nüüd nelja punkti peale ning viimases voorus lähevad sambamaa pallurid vastamisi Serbiaga. Mullusel MMil mõnevõrra üllatuslikult veerandfinaali jõudnud Costa Rica püsib jätkuvalt nulli peal ning neid ootab viie päeva pärast ees kohtumine Šveitsiga.