Gareth Southgate pole meedia tööga rahul. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
22. juuni 2018, 18:44

Koosseisu-skandaali kistud Inglismaa peatreener: meedia ei tahagi meid aidata (3)

Inglismaa jalgpallikoondis läheb teises mängudevoorus vastamisi Panamaga ning kuigi too kohtumine leiab aset alles pühapäeval, oskab Kesk-Ameerika koondis selleks tänu meediale paremini valmistuda. 

Nimelt suutsid osavad piltnikud kaamerasilma ette saada Inglismaa koondise (tõenäolise) algkoosseisu, kui hakkasid lähemalt uurima treeningul inglaste abitreeneri Steve Hollandi käes olnud pabereid. 

Märkmetest on võimalik välja lugeda, et mängus Panama vastu saab Raheem Sterlingu asemel oma võimaluse Marcus Rashford ning vigastatud Dele Alli asemel peaks keskväljal vägesid juhatama Ruben Loftus-Cheek. 

Inglismaa koondise peatreener Gareth Southgate asus pärast pildi meediasse lekkimist aga ajakirjanikke süüdistama. "Meedia on ilmselgelt otsustanud, kas soovib meid aidata või mitte. Vastased on nüüd meie vastu eelisseisus, sest neil on võimalik paremini mänguks valmistuda," sõnas juhendaja. 

Küll täpsustas loots, et treeningul pildile saadud märkmed, ei pruugi olla pühapäevast mängu silmas pidades veel lõplikud. 

ESPNi jalgpalliajakirjanik Mark Ogdenil oli aga vastus varrukast võtta. "Meedia roll on sündmusi objektiivselt kajastada, mitte meeskonda mõnel viisil aidata. Tuleks vaadata pigem nende otsa, kes informatsiooni meediale avalikustavad ja kui treener hoiab kaamerate ees pabereid just niimoodi, siis ..."

Inglismaa koondise kaitsja Kyle Walkeri sõnul on Holland mängijate ees juba vabandanud.