Aron Gunnarsson pead särgi sisse peitmas. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
22. juuni 2018, 19:58

Penaltil eksinud Island tunnistas väledate nigeerlaste paremust

Nigeeria jalgpallikoondis avas teise Aafrika riigina MMil võiduarve, kui suutis Volgogradis 2:0 üle mängida Islandi koondise. 

Avapoolajal kuulus territoriaalne ülekaal küll Nigeeriale, kes valdas rohkem palli (65% vs 35%), kuid sellest hoolimata ei jõudnud nad kordagi pealelöögile. Island jõudis see-eest ürituseni viiel korral, millest kaks ka raamidesse lendas. Väravaid esimese kolmveerandtunni jooksul siiski ei nähtud. 

Kohtumise tabalukk murti lõpuks 49. minutil. Ahmed Musa suutis kastis filigraanselt omaks võtta Victor Mosese tsenderduse ning saatis palli teise puutega otse õhust Hannes Halldorssoni selja taha. 

Sama mees jõudis sihile veel ka teist korda. Kui 74. minutil raksatas Musa kauglöök Islandi väravalatis, siis 30 sekundit hiljem jooksis ta üle Islandi kaitsjad ning tõmbas kerge vaevaga kohvile ka väravavaht Halldorssoni. 

Nende tabamustega tõusis Musa Nigeeria koondise edukaimaks väravakütiks MM-finaalturniiridel. Kokku on mehel kirjas nüüd neli tabamust. Neli aastat tagasi lõi Leicester City mängumees kaks palli Argentina võrku. Aafrika mängumeestest on enam ette näidata vaid Kameruni legendil Roger Millal (5) ning Ghana ründajal Asamoah Gyanil (6). 

Kümme minutit enne mängu lõppu teenis Island VAR-i abiga ka penalti, kuid Gylfi Sigurdsson saatis 11 meetri karistuslöögi üle värava. Tegemist oli kolmanda mööda löödud penaltiga tänavusel suurturniiril. Kokku on Venemaal nähtud nüüd tosinat 11 meetri karistuslööki. Neli aastat tagasi oli see arv kogu turniiri peale 13. 

Nigeeria tõusis D-alagrupis nüüd teiseks kolme punkti peale, kuid viimases voorus ootab neid ees selg vastu seina olukorras olev Argentina. Islandil on ette näidata vaid üks punkt ning nemad madistavad viimases mängus juba edasipääsu kindlustanud Horvaatiaga.