Belgia tänased sangarid Eden Hazard ja Romelu Lukaku (paremal).Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
23. juuni 2018, 16:56

Belgia ja Tuneesia mängus sadas väravaid rohkem kui jaanipäeval vihma (1)

Belgia jalgpallikoondis demonstreeris täna oma ründevõimsust, kui alistas G-grupi teises voorus tulemusega 5:2 Tuneesia.

Mäng algas väga resultatiivselt. Esimese 18 minutiga nägid pealtvaatajad lausa kolme väravat. Skoori avas 6. minutil penaltist Eden Hazard (tema vastu tegi tuneeslane ka vea), kümme minutit hiljem viis belglased 2:0 ette Romelu Lukaku.

Aga Tuneesia taastas kärmelt eneseusu, sest 18. minutil oli peaga täpne paremkaitsja Dylan Bronn. Pärast seda sai Tuneesia oma ründemängu käima, kuid pidi avapoolajal lausa kaks sunnitud vahetust tegema. 24. minutil sai viga Bronn, 41. minutil keskkaitsja Syam Ben Yousseff. Nagu nendest tagasilöökidest veel vähe oleks, äsas Lukaku 45+3. minutil Tuneesia võrku oma mängu teise ja turniiri neljanda värava. 

Põhja-aafriklaste tuju langes lõplikult nulli 51. minutil, kui Hazard ülimeisterlikult kiirrünnaku oma teiseks ja Belgia neljandaks väravaks vormistas. Viienda palli vajutas 90. minutil Tuneesia võrku vahetusest sekkunud ründaja Michy Batshuayi, kel oli lõpu eel kolm-neli suurepärast võimalust. 

Aga ka see polnud veel kõik. Tuneesia poolkaitsjal Wahbi Khazril õnnestus 90+3. minutil üks tagasi lüüa, kuid kojusõidust see neid ei päästa. Viimase vooru mäng Panamaga ei oma nende jaoks enam mingit tähtsust.

Mängu kokkuvõtteks võib öelda, et mõlemad meeskonnad olid pigem palliga osavad, kuid kaitses kehvad ja lohakad. Tagantjärele tarkusena kahetseb Tuneesia peatreener Nabil Maaloul ilmselt julget taktikavalikut. 

PS! Tegu on senise MMi väravaterohkeima matšiga.