Katrina Lehis.Foto: Martin Ahven
Spordivaria
24. juuni 2018, 18:35

Pluss, miinus, ennustus | Euroopa meistri nöökimine ja korvpallikoondise suur mäng

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi mööduva nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 24. juuni valik.

Käesoleva nädala pluss

Loomulikult Eesti epeevehklejate medalisadu Novi Sadis peetud Euroopa meistrivõistlusel! Sel nädalal lisasid naised Nikolai Novosjolovi hõbedale koguni neli autasu. Individuaalturniiril hõivasid mõõgapiigad kõik poodiumiastmed: Katrina Lehis võitis kulla, Kristina Kuusk hõbeda ja Julia Beljajeva pronksi. Naiskonnavõistluses saadi pronks. Kindlasti oli palju neid, kelle jaoks oli kolmas koht väike pettumus. Eesti naiste tase on lihtsalt nii kõrge, et ootused on õigustatult laes.

Kristina Kuusk. Foto: Robin Roots

Käesoleva nädala miinus

Eesti vehklemises on intriige endiselt sama palju kui medaleid. Individuaalseks Euroopa meistriks tulnud Katrina Lehis naiskonnavõistluses kaasa ei teinud, sest juba enne EMi oli otsustatud, et ta sõidab Novi Sadist pärast individuaalturniiri koju. Kui kaarte ümber ei mängita, ei pääse ta ka vähem kui kuu aja pärast Hiinas algavale MMile. Kui asjad nõndamoodi jääksid, oleks tegu kummalise olukorraga. Kontinendi tšempion väärib kohta MMil!

Tuleva nädala ennustus

30 

protsenti on tõenäosus, et Eesti korvpallikoondis alistab reedel 2019. aasta MM-valikmängus võõrsil Suurbritannia. Glasgow's peetava matši võitmine kindlustaks eestlastele pääsu järgmisesse ringi, kaotus muudaks seisu segaseks.

Maik-Kalev Kotsar. Foto: Tiit Tamme

Piisab Suurbritannial kodus ka Iisraelit võita, langeb Eesti suure tõenäosusega valikturniirilt välja. Siis tuleks hakata mängima 2021. aasta EMi eelkvalifikatsioonikohtumisi. Eesti pole noorenenud koosseisu tõttu eriti kokku mänginud ja reedel on favoriit Suurbritannia. Kodus võitis Eesti britte kolme punktiga, aga siis olid Eestil oluliselt rohkem kogenud tegijaid.