Keisuke Honda.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
24. juuni 2018, 19:50

PINGET JA VÄRAVAID: Senegal ja Jaapan sepistasid tabamusterohke viigi, Keisuke Honda tegi Aasia vutiajalugu

Avamängust kolm punkti noppinud H-alagrupi liidrite omavahelise matš lõppes põneva 2:2 viigiga. 

Esimest väravat ei pidanud kaua ootama. Jaapanlased olid kaitses ebakindlad ning puurivaht Eiji Kawashima tõrjus 11. minutil palli otse Liverpooli mängumehe Sadio Mane jalale, kes ei pidanud isegi löögiliigutust tegema. Pall lihtsalt põrkas temast üle väravajoone.

34. minutil tulid jaapanlased kiirelt rünnakule ning magusa lõpp-punkti pani Real Betisi pallur Takashi Inui, kes saatis palli meisterlikult värava alumisse nurka.

Teise poolaja alguses oli Jaapanil mitmeid häid võimalusi, kuid 71. minutil olid just aafriklased need, kes kohtumist uuesti juhtima läksid. Ilusa rünnaku lõpetas tugeva löögiga 19aastane äärekaitsja Moussa Wague.                          

Kuid jaapanlased ei andnud alla, 78. minutil viigistas mänguseisu Jaapani jalgpallilegend Keisuke Honda, kellest sai väravaga (kokku neljas) ka resultatiivseim Aasia mängija MMidel.

Senegalil ja Jaapanil on nüüd mõlemal pärast kaht mängu neli punkti.  Avamängus kaotanud Poola ja Kolumbia kohtuvad täna kell 21.00 Kaasanis. Viimases voorus lähevad 28. juunil vastamisi Senegal ja Kolumbia ning Jaapan ja Poola.