Kolumbia teise värava autor Radamel Falcao.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
24. juuni 2018, 22:55

Oivalist mängu näidanud Kolumbia purustas Poola unistuse (2)

Teise ringi viimases kohtumises läksid omavahel vastamisi kaks tiimi, keda enne turniiri peeti H-alagrupi favoriitideks ehk Poola ja Kolumbia.

Avamängus said mõlemad valusalt vastu näppe. Poola kaotas 1:2 Senegalile, valdava osa matšist kümnekesi pallinud Kolumbia sama skooriga Jaapanile. Seetõttu oli tänane kohtumine ülioluline – kaotaja kaotas kõik võimalused kaheksandikfinaali jõuda. Ja kaotajaks oli Poola. 0:3

Avapoolajal oli aktiivsemaks pooleks Kolumbia, kes näitas väga ilusat ründavat mängu. Raske töö vaev saabus 40. minutil, kui tiimi staarmängija James Rodriguez andis suurepärase tsenderduse ning kõige kõrgemale kerkinud Barcelona keskkaitsja Yerry Mina viis Kolumbia pealöögiga 1:0 juhtima.

Teisel poolajal üritas Poola kõigest väest, nende tähtmängijal Robert Lewandowskil oli suurepärane võimalus, kuid vastaste puurivaht David Ospina tegi hea tõrje. 70. minutil jõudis väravani hoopiski Kolumbia – Radamel Falcao avanes ilusasti ning lõi palli kindlalt võrku.  

75. minutil kaotas suuremate jõududega rünnakule siirdunud Poola palli. James napsas mänguvahendi endale ning andis suurepärase söödu Juan Cuadradole, kes lippas poolakate värava alla ning lõi kindlalt 3:0!

Muideks, Rodriguez on Kolumbia särgis mänginud seitsmel MMi mängul ning löönud kuus väravat ja andnud kolm resultatiivset söötu. Metsik!

Kolumbial on kahest mängust 3 punkti, Poolal 0 – nemad alagrupist edasi enam pääseda ei saa. Viimases voorus lähevad 28. juunil vastamisi Senegal (4) ja Kolumbia (3) ning Jaapan (4) ja Poola (0).