Ats Purje on ka Eesti koondise eest korduvalt skoorinud.Foto: PM/Scanpix
Jalgpall
25. juuni 2018, 16:18

Eestlased välismaal: Purje lõi Soome tippklubile värava

Ats Purje suurepärane mäng aitas Kuopio Palloseura (KuPS) 2:2 viigini tabeliliidri HJK vastu. KuPS jäi küll kaotusseisu, ent suutis tänu Purje resultatiivsele söödule viigistada ning 56. minutil viis eestlane oma koduklubi ka juhtima. 88. minutil vahetati ta välja ning kolmandal üleminutil päästis HJK omale siiski viigipunkti.

Henri Anieri ning Artjom Dmitrjevi koduklubi Lahti teenis samuti viigipunkti, Anier sai kirja 90, Dmitrjev 85 minutit. Marek Kaljumäe sai täismängu, kuid koduväljakul tunnistati Rovaniemi Palloseura 0:1 paremust. Mihkel Aksalu seisis terve mängu postide vahel ning pidi kaotusmängus võrgust kolm palli välja noppima Marko Meerits ja Hindrek Ojamaa alistasid Vaasa Palloseuraga 4:1 Mariehamni, Meerits mängis terve kohtumise, Ojamaa vahetati 69. minutil välja.

HJK on tabeliliider 36 punktiga (16 mängust), RoPS hoiab 30 punktiga (15) teist kohta ning KuPS on 25 punktiga (16) kolmas. Lahti on nende järel 23 punktiga neljas, kuid Kuopiost on peetud kaks mängu vähem. Eestlaste klubidest järgmine on VPS kuuendal real 21 punktiga (15), SJK on 12 punktiga (14) üheksas. PS Kemi asub 12 meeskonna konkurentsis 11. kohal seni teenitud 11 punktiga (14). Täna õhtul kohtuvad HJK – VPS, Lahti – KuPS ja Mariehamn – PS Kemi. Homme võõrustab SJK Tampere Ilvest.

Norras mängivate eestlaste koduklubidest sai ainsana punktilisa Matvei Igoneni koduklubi Lillestrøm, kes viigistas Igoneni abita võõrsil 2:2 Haugesundiga. Joonas Tamm sai kirja täismängu, kui Sarpsborg 08 jäi kodus 2:3 alla Tromsøle. Enar Jäägerita mänginud Vålerenga tunnistas võõrsil Rosenborgi 0:3 paremust, Kristiansund jäi võõrsil 0:2 alla Startile. Kristiansundi ridades sai täismängu ja kollase kaardi kirja Nikita Baranov. Brent Lepistu jälgis kohtumist varumeestepingilt, Andreas Vaikla koosseisu ei kuulunud.

Liiga liider, Taijo Teniste koduklubi Bergeni Brann, lõpetab vooru täna õhtul võõrsil Oddi vastu. Brannil on kirjas 31, Rosenborgil teisena 27 punkti. Eestlaste klubidest on nii Sarpsborg 08 kui ka Vålerenga teeninud 22 punkti (vastavalt 7. ja 8. koht) ning Kristansund on nende järel 19 punktiga üheksas. Lillestrøm on 16 meeskonna seas 13. kohal 13 punktiga.

Sergei Zenjov aitas treeningmängus Krakowi Cracovia (Poola) 4:2 võiduni Karvina (Tšehhi kõrgliiga) vastu. Ken Kallaste ja Kielce Korona alistasid Częstochowa Rakówi 2:0, kui Kallaste teenis mänguaega teisel poolajal. Konstantin Vassiljev Gliwice Piasti 0:2 kaotusmängus Belchatowi (Poola tugevuselt kolmas liiga) kaasa ei teinud.

Siim Luts tegi oma esimese kohtumise Teplice (Tšehhi kõrgliiga) meeskonna mängijana, kui aitas oma uuel koduklubil 3:0 alistada Mas Táborskoga. Luts tegi kaasa esimese poolaja. Tšehhis sarnaselt Mas Táborskole aste madalamal palliv Mikk Reintam mängis 90 minutit ning aitas Třinecil viigistada Zabrze Gornikuga (Poola) 0:0.

Läinud nädal tõi kaasa veel mitmeid uudiseid. Henrik Ojamaa lõi käed Poola kõrgliigaklubi Legnica Miedźiga ja Artjom Artjunin Bulgaaria kõrgliigasse kuuluva Veliko Târnovo Etariga. Ilja Antonov liitus Rumeenia klubi FC Hermannstadtiga, kes mängib samuti kõrgliigas.