Luis Suarez juubeldab Uruguai 2:0 värava üle.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli MM
25. juuni 2018, 18:54

Uruguai tõi venelased maa peale tagasi (2)

Uruguai jalgpallikoondis tõi ka kõige optimistlikumad Venemaa fännid maa peale, sest alistas turniiri võõrustaja A-grupi esikohamängus tulemusega 3:0. 

Kaks esimest matši väravate vahega 8:1 võitnud Venemaa jaoks läksid asjad üsna kiirelt hapuks. Kümnendal minutil vajutas Luis Suarez 17 meetri pealt karistuslöögi Igor Akinfejevi selja taha, 13 minutit hiljem võttis Diego Laxalti kauglöök Deniss Tšerõševi jalast rikošeti ning maandus Venemaa väravas. 

Tšerõševist sai aegade kuues mängija, kes ühel MMil nii vastasele kui ka omale värava löönud. Suarez tõusis aga seitsme väravaga Uruguai paremuselt teiseks väravakütiks MMidel (mööda Diego Forlanist), tippmargiks on vaja sahistada veel kaks korda.

Nii rünnakul kui ka kaitses pigem hädas olnud venelaste viimane reaalne lootus kadus 36. minutil, kui paremkaitsja Igor Smolnikov Laxalti kiirrünnaku peatas ja selle eest teise kollase ehk punase kaardi teenis. Sealt edasi tegeles Uruguai võidu vormistamise ja Venemaa mitte häbisse jäämisega. Mõlemad täitsid eesmärgi.

Ja Uruguai veel natuke pealegi. Edinson Cavani lükkas 90. minutil palli kolmandat korda Venemaa võrku pärast seda, kui Akinfejev tõrjus nurgalöögijärgse pealöögi värava ette.

Kohtumise statistika (Uruguai - Venemaa):

Samal ajal toimunud Saudi Araabia ja Egiptuse mäng lõppes tulemusega 2:1. Egiptuse värava lõi 22. minutil Mohamed Salah, saudide kasuks realiseeris 45+6. minutil penalti Salman Al Faraj. Muide, selle määramine oli kentsakas: peakohtunik fikseeris penalti, VAR sekkus, vilemees läks platsi kõrvale video vaatama ja jäi endale kindlaks. Nii kulus kolm minutit.

Kusjuures tegu oli saudide teise penaltiga tolles mängus, kuid Fahad Mosaed Al Muwallad Al Harbi 41. minuti soorituse tõrjus väravavaht Essam El-Hadary, kes tegi täna ajalugu (vt seotud lood).

Aga saudid said ikkagi oma võidu kätte, sest Salem Al Dawsari skooris 90+5. minutil. Ühtlasi tagas see araablastele alagrupis kolmanda koha.

Kohtumise statistika (Saudi Araabia - Egiptus):

Uruguai kohtub kaheksandikfinaalis B-grupi teise, Venemaa B-grupi esimesega. Need riigivad selguvad kella 23 paiku.