Siim-Sander Vene.Foto: Alar Truu
Korvpall
25. juuni 2018, 22:35

ÕL HELSINGIS | Siim-Sander Vene: rünnakul muutus asi veidi pudruks

Noorenduskuuri läbi viiva Eesti korvpallikoondise üheks uueks liidermängijaks on saanud 27aastane Siim-Sander Vene. Kui esimene mäng nn uues rollis läks tal veidi aia taha (4 punkti), siis tänases 76:95 kaotusmängus Soome vastu näitas ääremängija juba kindlamat kätt. 

Tallinnas 11st viskest vaid 2 tabanud eestlane saatis seekord teele sama palju viskeid, kuid korvirõnga läbis neist 7. Kokku kogunes tänavu Varese ridades pallinud Vene arvele mängu lõpuks 17 silma. 

Kas tema puhul kehtib siis vanameeste reegel, et mängudes viskab ennast vormi? "Nii vana veel pole, nagu näha, et see täielikult töötaks, aga tänane mäng oli veidi parem juba kui eelmine. Eks ta vaikselt tuleb," sõnas Vene muheledes vastu. 

Kaks sõprusmängu enne tähtsaid MM-valikmänge on eestlase hinnangul selgelt vähe, kuid paraku rohkem võimalusi noorel meeskonnal kokkumängu harjutamiseks enne Suurbritanniaga kohtumist ei tule. 

"Kaitses on meil rääkimist vähe, aga eks see olegi see noore meeskonna värk. Pole teineteisega harjunud nii palju. Kaitses on vaja agresiivsust. Rünnakul aga kiirustasime jällegi. Iga mees liikus pool sammu liiga vara ära ning kõik muutus veidi pudruks. Trennis küll harjutame liikumisi ja teame, kuhu teine läheb, aga mängus on kõik vähe teine. Uue satsi värk," sõnas ta ning avaldas lootust, et reedeseks mänguks saab veel veidi asju lihvida. 

Kuidas mehele uus (liidri)roll aga sobib? "Vastutust on küll tekkinud, aga mäng suures plaanis sellest ei muutu. Otsustavatel hetkedel pean ehk mängu veidi rohkem enda peale võtma, aga kohutmine kestab 40 minutit ja laias plaanis see mängu ei mõjuta," leidis Vene.