Liigume
26. juuni 2018, 11:52

Üleeuroopaline #BeActive 2018 auhinnakonkurss ootab Eestist kandidaate

Eesti Olümpiakomitee ja Kultuuriministeerium kutsuvad kuni 3. juulini esitama kandidaate Euroopa Komisjoni #BeActive 2018 auhinnakonkursile, millega tunnustatakse kohaliku tasandi spordi eestvedajaid ning silmapaistvamaid spordialaseid ettevõtmisi hariduse ja töökohaspordi vallas. 

Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juht Peeter Lusmägi sõnul väärtustatakse liikumisharrastust kogu Euroopas üha kõrgemalt. “#BeActive auhinnad on Euroopa tasandil tipptunnustuseks innukamatele eestvedajatele ja nutikamatele projektidele. Ootame Eestis aktiivset osalemist, sest meil viiakse ellu arvukalt edukaid liikumisharrastusega seotud algatusi ja projekte, mis on heaks eeskujuks nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt, samuti on meil palju silmapaistvaid ja sütitavaid kohaliku spordielu eestvedajaid. On hea meel meenutada, et varasematel aastatel on Eesti kandidaadid leidnud konkursil äramärkimist, nii et konkurss toob märkamist ja tunnustust nii kodumaal kui ka piiride taga,” lausus Lusmägi.

Kandidaate ootatakse kolmes kategoorias:

  • #BeActive Education Award haridusvaldkonna tegevustele, kus lisaks kooli või lasteaedade kehalise kasvatuse ja liikumisõpetuse tundidele on rakendatud erinevaid programme eesmärgiga innustada noori liikuma.
  • #BeActive Workplace Award liikumisharrastust ja sporti väärtustavatele töökohtadele, kes löövad aktiivselt kaasa Spordinädala tähistamisel ja on rakendanud põnevaid ja uudseid viise töötajate liikuma innustamiseks.
  • #BeActive Local Hero Award inimestele, kes on andnud olulise panuse spordi ja liikumisharrastuse edendamiseks oma kogukonnas või ühiskonnas laiemalt.

#BeActive auhindade võitjatele on rahalised auhinnad – iga kategooria võitja pälvib 5000 eurot.

Eesti on eelmistel aastatel osalenud konkursil edukalt. 2015. aastal pälvis oma kategoorias teise koha heategevuslik laste Teatejooks ning 2016. aastal nimetati parimaks firmaspordialaseks tegevuseks Eesti Energia siseterviserada. 

Kandidaate saavad esitada kõik eraisikud ja organisatsioonid. Vajaliku info ja vormid leiab EOK kodulehelt (www.eok.ee/organisatsioon/uudised/esita-oma-kandidaat-beactive-2018-auhindadele), tähtaeg on 3. juuli. Esitatud kandidaatide seast valivad Eestit üleeuroopalisel konkursil esindavad nominendid välja EOK ja Kultuuriministeerium. #BeActive auhindade laureaadid kuulutatab Euroopa Komisjon välja septembri lõpus toimuva Euroopa Spordinädala raames.

Euroopa Spordinädal on Euroopa Komisjoni algatus, mille eesmärk on tõsta inimeste liikumisharrastuse ja spordialast teadlikkust kogu Euroopa Liidus. Eestis korraldavad Spordinädalat Eesti Olümpiakomitee koostöös Ühendusega Sport Kõigile. Spordinädala korraldamist toetavad Erasmus+ programm, Kultuuriministeerium ning Coop Eesti.