ETV piinlik aps. Õhtulehe kuvatõmmis Foto: Õhtulehe kuvatõmmis
Spordivaria
28. juuni 2018, 17:24

Nii nad ütlesid ehk Jalgpalli MM-i TOP 10 tsitaadid: neli korda Messi, kaks korda Lineker ja ETV stuudio pirn

Jalgpalli MM-il on kõige tähtsamad mängud veel ees, aga juba avavoorust saadik on vutilegendidelt ja praegustelt tippmängijatelt tulnud lugematul hulgal mahlakaid väljaütlemisi. Linnaleht toob siinkohal välja väga subjektiivse valiku.

1. „Liis Lemsalu isa“

Keegi ETV jalgpallistuudio kaadritagustest töötajatest tutvustas kas hooletusest või naljaviluks Eesti jalgpallilengendi Marek Lemsalu tema tütrest laulja kaudu. Nii võib lõpuks paljudele seekordsest MM-ist rääkides tulevikus meenudagi, et ahjaa, see oli MM, mille ajal jalgpalli käis kommenteerimas Liis Lemsalu isa.

Gary Lineker on selle MM-i ajal pidanud kaks korda oma sõnu sööma Foto: AFP/Scanpix

2. „Jalgpall on lihtne mäng. 22 meest ajavad 82 minutit palli taga ning siis saavad sakslased punase kaardi. Seejärel ajavad 21 meest 13 minutit palli taga ja lõpuks suudavad sakslased ikka kuidagi võita.“

Inglise jalgpallilegend Gary Lineker värskendas vahest maailma tuntumat jalgpallitsitaati, mille kohaselt 22 meest ajab 90 minutit palli taga ja võidab Saksamaa. Teadupärast jättis Saksamaa ellu jaanilaupäeval peetud kohtumine Rootsiga. Sakslased jäid tolles kohtumises 82. minutil kümnekesi, kuid võitsid tänu Toni Kroosi üleaja väravale siiski kohtumise 2:1.

3. „Jalgpall on lihtne mäng. 22 meest ajavad 90 minutit palli taga ja lõpuks Saksamaa ei võida enam alati. Eelmine versioon on saadetud ajaloo prügikasti.”

Gary Linekeril tuli pärast Saksamaa 0:2 allajäämist Lõuna-Koreale ja turniirilt väljalangemist oma sõnu süüa.

4. „Ma nutsin siirast rõõmust, sest lahkusime platsilt võitjatena. Mu unistus elab edasi.”

Brasiilia vutitäht Neymar kirjutas Instagramis, miks ta pärast alagrupi teise kohtumise 2:0 võitu Costa Rica üle nutma puhkes.

Lionel Messi õnnitlemas värava puhul meeskonnakaaslast Marcos Rojot. Foto: AFP/Scanpix

5. „Lionel Messile paneb suurima pinge peale mees, kes teda staadionil vaatab. See on Diego Maradona.”

Manchester Unitedi endine mängumees Rio Ferdinand leiab, et staadionil istuv vutilegend ei mõju Argentina koondise staarile hästi.

6. „Ma teadsin, et jumal oli meiega ning ei jäta meid maha.”

Lionel Messi pärast Nigeeria 2:1 alistamist. Alagrupist edasipääsu kindlustanud võiduvärava lõi seejuures Marcos Rojo alles 87. mänguminutil.

7. „Kui Messi tuli mind kallistama, siis tundsin uhkust ja rõõmu. Ta teab, et ma olen kirglik. Olen iga päev selline.“

Argentina koondise peatreeneri Jorge Sampaoli pugejalik väljaütlemine pärast 2:1 Nigeeria alistamist. Meedia on avaldanud, et Sampaolil puudub meeskonna üle mõju ning koosseisu panid viimaseks alagrupimänguks paika Lionel Messi ja Javier Mascherano.

8. „Ma respekteerin Maradonat, sest ta oli üks kõigi aegade parimaid mängijaid. Ma arvan, et ta oli staar. Aga ma ütlen ka seda, et Maradona on valgustaastate kaugusel nende number üks mängijast Messist.”

Hispaania koondislane Sergio Ramos vastus Diego Maradonale, kes Hispaania 1:0 võidu järel Iraani üle märkis, et Ramose puhul pole tegemist superstaariga ning tõeline superstaarist kaitsja on hoopis Uruguay koondislane Diego Godín.

Island ei pääsenud küll alagrupist edasi, aga võitis taas paljude vutifännide südame Foto: Mark Baker

9. „Paljud nimetavad Islandit igavaks ja kaitsvaks, nagu see oleks midagi, mille ise oleme valinud. Meie väravavaht on filmirežissöör, paremkaitsja on päeval tööl soolalaos ja pidi MM-i ajaks võtma puhkuse. Kui te ei suuda meie üle õnnelikud olla, siis hüpake kuradi ookeani.“

Islandlase Antoni säuts Twitteris vastas paljude kriitikale, mille kohaselt alagrupimängudes Argentinaga 1:1 viigistanud, kuid seejärel Nigeeriale 0:2 ja Horvaatiale 1:2 kaotanud islandlaste mängujoonis oli igav.

10. „Aitäh jumalale. See on suurem saavutus Egiptusele kui mulle isiklikult. See on kõigi egiptlaste saavutus.”

Egiptuse väravavaht Essam El-Hadary tegi esmaspäevases mängus Saudi Araabiaga jalgpalli MM-i ajalugu, joostes väljakule 45 aasta ja 161 päeva vanusena. Temast sai sellega kõige vanem jalgpalli MM-il mänginud jalgpallur.

Allikad: fifa.com, Instagram, Twitter, Eurosport, Express, The Guardian, Õhtuleht, Delfi