Ismaila Sarri palvetele täna ei vastatud. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
28. juuni 2018, 19:01

Kaartide seis hävitas Aafrika viimase lootuse (1)

Viiest null! Tänavusel suurturniiril ei pääsenud alagrupist edasi ükski Aafrika meeskond. Kõige lähemale jõudis sellele Senegal. Viimases voorus Kolumbiale 0:1 kaotanud aafriklastele sai lõpuks saatuslikuks turniiri käigus kaks enam saadud kollast kaart. 

Senegali ja Kolumbia vahelises mängus tõusis pinge esmakordselt haripunkti 17. minutil, kui Davinson Sanchez tõmbas karistusalas maha Sadio Mane ning mängu peakohtunik Milorad Mazic Senegali kasuks 11 meetri karistuslööki näitas. 

Pärast paarikümnesekundilist pausi läks Meistrite liiga finaali vilistanud serblane aga video abikohtuniku soovitusel olukorda monitorist järele vaatama ning pärast videopildi kerimist naases arbiter pead raputades väljakule ning tühistas penaltiotsuse. 

Kohtumise tabalukk murti lõpuks teisel poolajal, kui mängu 74. minutil suunas nurgalöögist tulnud palli peaga väravasse Yerry Mina. See omakorda tähendas, et avavoorus võidurõõmu tundnud Senegal langes grupis kolmandaks. Lõpu eel meeleheitlikult viigiväravat jahtinud aafriklased aga sihile ei jõudnudki. 

Senegal - Kolumbia statistika:

Ühe õnnetus on teadupärast teise õnn. Seda eriti spordis ning täna naeratas õnnejumalanna jaapanlastele, kes Poola vastu 0:1 kaotasid. Enne tänast edasipääsulootused minetanud poolakatele tõi võidu Jan Bednarek, kes sai jala vahele Rafel Kurzawa karistuslöögile. 

Jaapan - Poola statistika:

Kaotusest hoolimata pääses Jaapan alagrupist teisena edasi. Senegali ja Jaapani omavahelises võrdluses sai määravaks lõpuks kollaste kaartide arv, mis aafriklastel suuremaks osutus (6 vs jaapanlaste 4). 

Kolumbia ja Jaapani kaheksandikfinaali vastased selguvad täna õhtul, kui omavahel lähevad vastamisi Inglismaa ja Belgia.