Angel Di Maria. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli MM
28. juuni 2018, 21:50

Angel Di Maria: Real ei lubanud mul neli aastat tagasi finaalis mängida

Argentina koondislane Angel Di Maria väidab, et Madridi Real ei lubanud temal neli aastat tagasi MM-finaalis väljakule astuda. 

Ääremängija vigastas ennast toona veerandfinaalis Belgia vastu, kui pidi 33. minutil platsilt lahkuma. Finaalmänguks sai argentiinlane ennast küll enam-vähem mängukorda, kuid siis sekkus tema tollane koduklubi Madridi Real. 

"Oli 2014. aasta finaalturniiri finaali eelne hommik. Kell oli 11 ja ma istusin riietusruumis voodi peal ning mulle tehti parasjagu järjekordne valuvaigistav süst. Ma olin oma reielihase veerandfinaalis ära tõmmanud, kuid valuvaigistite abiga suutsin joosta," kirjutab Di Maria Players Tribune's. 

"Ütlesin oma treenerile konkreetselt: "Kui ma lähen katki, siis lähen. Mind ei huvita see. Ma tahan lihtsalt mängida." Ühel hetkel tuli koondise arst Daniel Martinez uksest sisse ja ulatas mulle ühe ümbriku ning ütles, et see on Madridi Realist. 

Ma ei mõistnud teda ja küsisin, et millest ta räägib. Ta vastas, et klubi hinnangul ei ole ma mängukõlbulik ning nad survestasid koondise personali mind finaalmängust kõrvale jätma. 

Teadsin koheselt, milles asi. Kõik olid kuulnud neid kuulujutte, et Real tahab James Rodriguezit osta ning selle jaoks oli neil vaja mind maha müüa, et talle ruumi teha. 

Nad ei tahtnud, et ma ennast vigastaks. Nii lihtne see oligi. See on jalgpalli äri pool, mida inimesed enamasti ei näe. Käskisin Danielil selle kirja minule anda ja ma lihtsalt rebisin selle puruks," kirjutas Di Maria. 

Finaali Saksamaa vastu pidi Di Maria siiski pingilt vaatama. Argentina kaotas kullamängu 0:1. Poolteist kuud pärast finaalturniiri vahetas argentiinlane ka klubi, kui siirdus Manchester Unitedisse.