Alagrupi teine koht võis inglastele hoopis soodsamad kaardid ette mängida. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
28. juuni 2018, 22:56

Inglismaa kaotas lahingu, kuid sai sõjaks kergemad vastased (6)

G-alagrupist tuli puhaste paberitega läbi Belgia koondis, kes alistas viimases voorus 1:0 Inglismaa. 

Kui enne MM-finaalturniiri algust peeti Inglismaa ja Belgia vahelist kohtumist G-alagrupi maiuspalaks, siis reaalsuses vähendasid eelmiste mängude tulemused vastasseisu tähtsust. 

Väravateta avapoolaja järel vilistasid poolehoidjad välja mõlemad meeskonnad ning teiseks kolmveerandtunniks tulid mehed platsile juba veidi isukamate ilmetega. 

Siiski nähti kohtumises vaid ühte väravat. Kohtumise 51. minutil keerutas Adnan Januzaj osavalt palli vasaku jalaga Jordan Pickfordi selja taha. 

Grupi võitnud Belgia läheb kaheksandikfinaalis vastamisi Jaapaniga, kuid ühtlasti tähendab see, et nad sattusid samasse tabelipoolde Argentina, Prantsusmaa, Brasiilia, Portugali ja Uruguayga. 

Inglismaa peab küll 16 parema seas madistama Kolumbiaga, kuid edu korral ootaks neid veerandfinaalis ees Rootsi-Šveitsi paari võitja. 

Inglismaa - Belgia statistika:

G-alagrupi aulahingust väljus oodatult võitjana Tuneesia, kes suutis Panama vastu kaotusseisust välja tulla ning 2:1 võita. 

Kesk-Ameerika riigi viis juhtima poolkaitsja Jose Rodriguez, kelle kauglöök võttis Tassine Meriahist õnneliku rikošeti. Ühtlasi tähendas see tabamus, et esmakordselt MMide ajaloos suutsid kõik osalejariigid lüüa suurturniiril kaks väravat. 

Tuneesia leidis vastuse 51. minutil, kui värava eest lükkas palli üle joone Fakhreddine Ben Youssef. Ajalooliseks kujunes ka see tabamus, sest Al-Ettifaqi klubi ääremängija tabamus osutus MMide 2500. väravaks. Tuneeslaste võiduvärav sündis veerand tundi hiljem, kui täpne oli Wahbi Khazri.

Panama - Tuneesia statistika: