Emirates Arena fassaad.Foto: Ats Kuldkepp
Korvpall
29. juuni 2018, 07:45

ÕL ŠOTIMAAL | Eesti koondis mängib Suurbritanniaga saalis, mida võib julgelt nimetada inetuks (8)

Eesti korvpallikoondis kohtub täna kell 21.30 Glasgow's 2019. aasta MMi valikmängus Suurbritanniaga. Koondis jõudis Šotimaale plaanitust tunni võrra hiljem ja õhtust treeningut kuigi pikaks ei venitatud. Tunnist piisas.

Peatreener Tiit Sokk rõhutas mängijatele, et brittide vastu tuleb olla agressiivne. Eriti kehtib see esimeste minutite kohta. Kui on võimalus, tuleb kohe visata, mitte palli mängujuhile sokutada.

Kohtumine peetakse 2012. aastal avatud Emirates Arenal, kuhu mahub korvpalli vaatama umbes 6000 inimest. Eelmüügist on ostetud paar tuhat piletit ja ilmselt täismaja ei tule. Samas hoones on ka legendaarse trekisõitja Sir Chris Hoy auks nimetatud velodroom.

Mänguhall on multifunktsionaalne, sest seal saab korraldada ka sisekergejõustikuvõistlusi. Korvpalli mängimiseks on saal aga üsna kole ja igas suunas on harjumatult palju tühja pinda. "Nagu põllu peal oleks," muheles eestlaste põhimees Siim-Sander Vene pärast harjutuskorda.

Siin mängib täna Eesti koondis. Foto: Ats Kuldkepp

Piletihinnad on üpris krõbedad - alla 19.80 naela ehk 22.50 euro eest saali ei pääse.

Kui korvpall ei kuulu šotlaste meelisalade hulka, siis Emirates Arenast üle tee asub kultusliku Glasgow Celticu jalgpalliklubi staadion. Paradiisi hüüdnime kandvale staadionile mahub üle 60 000 pealtvaataja.

Celtic Park vaadatuna Emirates Arena juurest. Foto: Ats Kuldkepp