Lauri Markkanen ei suutnud Soomet võidule viia. Foto: fiba.com
Korvpall
29. juuni 2018, 20:48

Soome korvpallikoondis sai valusa kaotuse ning on viimase vooru eel raskes seisus (1)

Korvpalli MM-valiksarjas sai Soome koondis täna võõral väljakul 73:77 lüüa Tšehhilt ning on viimase vooru eel keerulises seisus. 

Kohtumine kulges suurema osa ajast üsna võrdselt. Kuigi tšehhid hoidsid eduseisu, siis mõnest punktist suuremaks esiti vahet käristada ei õnnestunud. Poolajaks oli võõrustajate edu minimaalne. 

Juhtuma hakkas kolmanda veerandaja lõpus, mil Tšehhi pääses kuuega ette. Otsustava neljandiku alguses kasvatati edu korraks ka 12 punktile, kuid soomlased ei andnud alla ning vahe suudeti taas ühekohaliseks vähendada. 

Kaks minutit enne kohtumise lõppu jõudis Soome kahe punkti kaugusele. Siiski ei õnnestunud meie põhjanaabritel otsustavat sammu teha ning lõpus näitasid kindlamat kättt tšehhid, kes magusa võidu teenisid. 

Kodumeeskonna parim oli hiilgava partii teinud ja 30 punkti visanud Vojtech Hruban. Soomlastele tõi Matti Nuutinen 24 silma, 15 viskest 6 tabanud Lauri Markkanen jäi 13 punkti peale. 

Tšehhi pidi läbi ajama oma suurimate staaride Jan Vesely ja Tomaš Satoranskyta. Soome poolelt jäi eemale Petteri Koponen, kes küll esmaspäeval Eesti vastu mängis, ent seejärel haigestus. 

Ühtlasi võitis Tšehhi F-alagrupi, viiest mängust on kaotatud vaid üks. Nende seljataga käib aga tihe rebimine: nii Bulgaarial, Islandil kui ka Soomel on kirjas kaks võitu ja kolm kaotust.

Esmaspäeval võõrutab Soome viimases voorus Islandit, Tšehhi Bulgaariat. Meie põhjanaabrite kasuks räägib tõik, et mõlemas omavahelises matšis on nad Bulgaariat võitnud. Küll aga jäädi esimeses mängus alla Islandile. 

Teised täna seni peetud kohtumised:
Bulgaaria - Island 88:86
Gruusia - Serbia 50:87