Siim-Sander Vene takistamas 20 punkti visanud Dan Clarki kolmest.Foto: FIBA
Korvpall
30. juuni 2018, 01:02

ÕL ŠOTIMAAL | Siim-Sander Vene Eesti kaotusest: noorte meeste värk... (1)

Eesti korvpallikoondis kohtus Glasgow's 2019. aasta MMi valikmängus Suurbritanniaga ja kaotas 65:74.

Eestil on nüüd H-grupis kaks võitu ja kolm kaotust. Kindlasti viiks meid alagrupist edasi võit Kreeka vastu või brittide kaotus Iisraelile. Kui nii ei lähe, tekib Eesti, Suurbritannia ja Iisraeli vahel surnud ring ning läheb punktide lugemiseks.

Siim-Sander Vene, kes viskas Eesti resultatiivseimana 24 punkti, ütles pärast kohtumist, et esimese poolaja energia ei kandunud edasi mängu otsutavasse faasi. "Kontrollisime mängu ja alustasime teisel poolajal ka teravalt, aga siis andsime initsiatiivi ära. Tulid mõned kiired visked ja järjestikused eksimused kaitses," rääkis ta.

Peale Vene mängu lõpus suurt keegi teine skoori ei teinudki. "Puudu jäi kogemusest, kuidas tähtsal hetkel detailid lõpuni ära teha. Nemad olid kindlamad. Kui annad initsiatiivi ära ja oled vähemkogenud sats, siis on seda raske tagasi võita."

Eesti kaotus polnud noorenenud koosseisu tõttu üllatav. Vene sõnul ei saa mänguga kindlasti rahule jääda, kuigi helgeid momente leidus.

"Noored said oma esimese mängu kätte, see on hea. Kõik mängisid enam-vähem oma koha välja ka. Lootust meil on. Kindlasti võiks meil olla tagaliinis selline mees, kes võtab palli enda kätte ja käratab, kuhu keegi minema peab. Meil pole kõik päris õige koha peal ja hakatakse vahel liikuma pool sekundit varem kui peaks. Noorte meeste värk," võttis ääremängija koondise praeguse seisu kokku. 

Esmaspäeval kohtub Eesti kodus Kreekaga. Kui tuleb kaotus ja samal ajal võidab Suurbritannia Glasgow's Iisraeli, langeb Eesti MM-valiksarjast ilmselt välja. Ainus variant püsima jääda oleks Suurbritannia enam kui 21punktiline võit - siis langeks surnud ringis viimaseks Iisrael.