Rudy Gobert. Foto: fiba.com
Korvpall
30. juuni 2018, 10:09

MM-valiksarja grupiseisud voor enne avaringi lõppu! 

VIDEO | Kõva koosseisu kokku ajanud Prantsusmaa küttis MM-valikmängus hirmsa sauna

Lisaks Eesti koondisele pidasid 2019. aasta korvpalli MM-valiksarja Euroopa tsoonis eile kohtumise ka paljud teised. Ilmselt vägevaima partii tegi Prantsusmaa, kes alistas võõral väljakul Bosnia ja Hertsegoviina koguni 102:52. 

Eelmistes mängudeakendes korvpallisõja tõttu mitmete põhimeesteta mänginud prantslased on suveks kokku ajanud muljetavaldava satsi. Eile jooksid platsile nii Euroliiga staarid Thomas Heurtel, Nando De Colo ja Fabien Causeur, aga ka NBAs müttavad Evan Fourinier, Nicolas Batum ning Rudy Gobert. Samuti ei puudunud vanameister Boris Diaw. 

Nõnda vajutatigi kohe algusest gaas põhja. Avaveerandi võitis Prantsusmaa 11ga, poolajaks kasvatati edu juba 22punktiliseks. Võõrustajad ei saanud hõlpu ka teisel poolajal ning lõpuks kärises vahe 50 silma peale. Kusjuures teisel poolajal viskasid külalised 58 punkti. 

Võitjate poolelt jagunes skoor väga ühtlaselt: Gobert ja Vincent Poirier said kirja 16 punkti, De Colo toetas neid 15, Fournier ning Paul Lacombe 10 silmaga. Bosnia ja Hertsegoviina meeskonnast jõudis kahekohalise punktisummani vaid Adin Vrabac, kelle arvele jäi 10 silma. 

Ühtlasi jätkab Prantsusmaa E-grupis täiseduga, viiest mängust pole kaotatud ainsatki. Teiseks kerkis Venemaa, kes alistas eile õhtul 84:66 Belgia. Viimased minetasid seega edasipääsulootused, sest võiduarve on viie vooruga avamata. 

Ülejäänud eilsete matšide tulemused:
Bulgaaria - Island 88:86
Gruusia - Serbia 50:87
Tšehhi - Soome 77:73
Saksamaa - Austria 85:63
Suurbritannia - Eesti 74:65

MM-valiksarja esimeses voorus jääb mängida veel üks voor. Viskame pilgu peale tabeliseisudele. Siinkohal tasub meelde tuletada, et järgmisse ringi pääsevad kõigi gruppide kolm paremat, omavahelised mängud tulevad kaasa. 

A-grupp:

B-grupp:

C-grupp:

D-grupp:

E-grupp:

F-grupp:

G-grupp:

H-grupp:

Viimase vooru mängud peetakse 1. ja 2. juulil.