Edinson Cavani. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli MM
30. juuni 2018, 22:54

Uruguay saatis Ronaldo koju, aga kaotas Cavani (6)

Valitseva Euroopa meistri Portugali ning 2011. aasta Lõuna-Ameerika tšempioni Uruguay omavahelisest vastasseisust väljusid 2:1 võitjatena uruguaylased. 

Uruguay asus kohtumist juhtima juba seitsmendal minutil, kui nende superstaariduo Luis Suarez ja Edinson Cavani kombineerisid ilusasti ning Cavani kolleegi tsenderduse õlaga väravasse suunas. 

Portugal viigistas seisu 55. minutil. Lahti mängitud nurgalöögi järgselt saadeti pall kasti, mis leidis ülesse kõige kõrgemale tõusnud Pepe pea, kes palli väravasse suunas. Ühtlasi oli tegemist esimese palliga, mille uruguaylased oma võrgust sel turniiril välja on pidanud noppima. 

Viigiseisu said portugallased nautida vaid seitse minutit, sest siis taastas Cavani filigraanse löögiga Uruguay eduseisu. Kümme minutit hiljem pidi kahe värava autor vigastuse tõttu aga platsilt lahkuma. 

See tähendab, et lisaks Lionel Messile lülitati täna turniirilt välja ka Cristiano Ronaldo. Märkismisväärne on ka asjaolu, et kumbki superstaar pole jätkuvalt oma karjääri jooksul MMi play-off'is väravavõrku sahistanud. 

Veerandfinaalis ootab Uruguayd ees Argentinast 4:3 jagu saanud Prantsusmaa.