Horvaadid Mario Mandžukic ja Ivan Perišic väravat tähistamas.Foto: DARREN STAPLES
Jalgpalli MM
1. juuli 2018, 23:47

Lisaajal valusalt eksinud Horvaatia tegi penaltiseerias vigade paranduse (6)

Jalgpalli MMi tänases viimases kaheksandikfinaalis alistas Horvaatia penaltiseerias Taani ning kohtub kaheksa parema hulgas võõrustaja Venemaaga.

Matš algas tõelise tulevärgiga, kui loetud sekundid enne esimese minuti täitumist viis keskkaitsja Mathias Jörgensen, kes jõudis esimesena jaole pikast audiviskest tulnud pallile, Taani juhtima.

Ent kõigest paar minutit hiljem viigistas Mario Mandžukic seisu. Taanlased ei suutnud paremkaitsja Šime Vrsaljko tsenderdust karistusalasse korralikult klaarida, pall lendas vastu Andreas Christenseni nägu ning põrkas sealt Mario Mandžukici juurde, kes nahkkera Kasper Schmeicheli selja taha põrutas.

Kui kohtumise neli esimest minutit pakkusid võimsa elamuse, oli ülejäänud normaalaeg igav. Jah, võimalusepoegi oli nii Taanil kui ka Horvaatial, ent valdavalt tikkus mängu vaadates silma ikkagi uni. Muide, 1. juulil on MMide ajaloos lisaajale läinud kuus kohtumist, millest rohkem pole ette näidata ühelgi teisel kuupäeval.

Lisaajal jätkus üsna sumbuurne mäng kuniks 115. minutini. Horvaatia kapteni Luka Modrici fantastiline läbisööt leidis Ante Rebici, kes mängis end väravavaht Kasper Schmeichelist mööda ning vaid väravalööja Jörgenseni tegutsemine hoidis ära Taani kindla kaotusseisu jäämise.

Kohtunik määras Jörgensenile Rebici mahavõtmise eest õigustatult penalti ning kollase kaardi. 11-meetri karistuslööki läks realiseerima Modric, kelle ürituse Schmeichel aga püüdis.

Seega tuli mängu saatus otsustada penaltiseerias, kus oli tugevam Horvaatia. Mõlema koondise väravavahid - võitjate Danijel Subašic ja taanlaste Kasper Schmeichel - olid oma ülesannete kõrgusel, kui esimene tõrjus kolm, teine kaks vastaste penaltit. Horvaatide sangariks tõusis viimase 11-meetri karistuslöögi realiseerinud Ivan Rakitic.