Tiit Sokk.Foto: Martin Ahven
Korvpall
2. juuli 2018, 21:19

Tiit Sokk: vara veel öelda, kas jätkame sama noore koosseisuga (2)

Eesti korvpallikoondis lõpetas 2019. aasta MM-valiksarja esimese ringi 56:78 kaotusega Kreekale. Selle, kas Eesti pääseb H-grupis kolme parema sekka ja jätkab valikmänge, otsustab kell 21.30 algav kohtumine Suurbritannia ja Iisraeli vahel.

Peatreener Tiit Sokk ütles pärast kohtumist, et mängus püsimiseks oleks vaja olnud ideaalilähedast esitust. "Eks meil oli ebaõnnestumisi ka. Kui vahe läheb suuremaks, hakkavad kogenud mängijad ennast ekstra enesekindlalt tundma. Meil oleks olnud vaja rünnakul väga head õnnestumist, aga seda meil polnud, viskasime mööda. Võib-olla oleks Kreeka siis rohkem kõhklema hakanud," sõnas ta.

Eesti kapten Rain Veideman oli võrreldes kahe eelmise suvega selgelt passiivsem ja peale vaadates tundus, nagu tal ei tekkinudki korralikku rütmi. Milles asi?

"Mängud olid tugevad, täna oli vastas väga tugev meeskond. Oleneb, kes on enda võistkonnas harjunud liidrirolli kandma. Võib-olla oli mõnel kogenumal mängijal rollimuutus. Kui Veidemani silmas pidada, siis ta on varem pingilt väga edukalt sekkunud, aga eks vastased tegid hea skautingu," vastas Sokk.

Kuidas Sokk üldiselt lõppenud valikmängude akent hindab? "Mõned asjad läksid viltu, aga perfektset mängu ei saanudki oodata. Kripeldama jääb visketabavus. Ega me 20 protsendiga pole väga kolmeseid tabanud."

Peatreeneri sõnul on veel vara öelda, kas sügisel mängitakse sama noore koosseisuga kui juunis-juulis. "Keegi ei tea, kus keegi on ja mida teeb. Aga igal juhul on selge, et poisid vajavad kokkumängu. Korvpall on meeskondlik mäng, kõik asjad kohe ei hakka toimima. Hoidsime fookuse tänasel mängul, nüüd on aeg mõelda, kuidas edasi minna," lausus Sokk.