Belgia rõõmupidu!Foto: TORU HANAI
Jalgpalli MM
2. juuli 2018, 22:54

HULL MÄNG! Belgia supertähed tulid kaheväravalisest kaotusseisust välja ja võitsid viimase sekundi tabamusest! (7)

Jalgpalli MMil peeti järjekordne tuline kaheksandikfinaal. Belgia alistas 0:2 kaotusseisust Jaapani 3:2 ning pääses kaheksa parema hulka. 

Mõnevõrra üllatuslikult tekkis juba esimesel minutil Jaapanil hea võimalus, kuid pealelöök lendas napilt mööda. Belglased elasid kümmekond minutit mängu sisse, kuid said seejärel kindlalt initsiatiivi. 

Tekkis nii mõnigi hea võimalus, kuid Belgia otsustavad pealelöögid ebaõnnestusid mitmel puhul. Poolvõimalused olid ka Jaapanil, kuid Thibaut Courtois´d üllatada ei suudetud. Nõnda mindigi puhkepausile 0:0 viigiseisult

Kusjuures belglased tegid avapoolajal vastaste karistusalas 26 puudet, mis on tänavuse MMi parim näitaja, kuid raami löödi vaid kaks palli. 

Teine poolaeg sai aga šokeeriva stardi. Jaapan pääses 48. minutil juhtima, ilusa kontrarünnaku realiseeris külmavereliselt Genki Haraguchi. Belgia nõelas kohe teravalt vastu, kuid Eden Hazardi löök lendas posti. Kui ise ei löö lüüakse sulle...

Jaapan pääses omakorda rünnakule ning Takashi Inui vägev kauglöök viis nad juba 2:0 juhtima. Belgia leeris valitses paanika ning oma rünnakut ei saadud mitut minutit korralikult üles. Kuid see polnud sugugi lõpp! 

69. minutil avas Belgia väravaarve Jan Vertonghen. Tabamuse võib suuresti kirjutada Jaapani väravavahi Eiji Kawashima arvele, kes ei suutnud lihtsat kaarpalli tõrjuda. 

Belglased said sealt indu juurde ning juba viis minutit hiljem tõi vahetusest sekkunud Marouane Fellaini tabloole viiginumbrid. 

Seejärel rahuneti veidi maha ning mõne rünnaku sai taas üles ehitada ka Jaapan. Viimasel kümnekonnal minutil oli aga teravam Belgia, kuid varasem patuoinas Kawashima päästis meeskonna hiilgavate tõrjetega halvimast. 

Uskumatu lahing sai aga ka uskumatu lõpu! Nacer Chadli vormistas sisuliselt viimasel sekundil, neljanda üleminutil, kontrarünnakust Belgia 3:2 võiduvärava. Kusjuures enne seda oli Jaapan oma nurgalöögiks suurte jõududega üles läinud, mis ka valusalt ära karistati. 

Viimati tuldi MMi play-off´is 0:2 kaotusseisust välja 1970. aastal, mil Saksamaa sai 3:2 jagu Inglismaast. 

Veerandfinaalis läheb Belgia vastamisi Brasiiliaga, matš peetakse kuuendal juunil.