Akira Nishino.Foto: MARKO DJURICA
Jalgpalli MM
2. juuli 2018, 23:50

Jaapani peatreener saatuslikust nurgalöögist: tahtsime mängu ära otsustada, me polnud super vasturünnakuks valmis (2)

Jalgpalli MMi kaheksandikfinaalis tuli Belgia Jaapani vastu 2:0 kaotusseisust välja ning võitis viimase sekundi väravast 3:2. Otsustav värav löödi sisuliselt viimasel sekundil. 

Jaapanile sai saatuslikuks viimastel minutitel teenitud karistuslöök ja sellele järgnenud nurgalöök, kus suurte jõududega väravat jahiti. Nõnda jäi kaitse auklikuks ning Belgia kasutas kontrarünnaku meisterlikult ära. 

"Tahtsime sel hetkel mängu ära otsustada. Aga me polnud valmis selliseks super vasturünnakuks. Pall toodi vaid paari sekundiga üle väljaku ning mäng oligi otsustatud," kirjeldas pressikonverentsil saatuslikku momenti Jaapani peatreener Akira Nishino.

Üdiselt jäi ta oma hoolealuste esitusega rahule. "Kui pääsesime 2:0 ette, ei soovinud ma mängijaid vahetada. Tahtsime veel väravaid lüüa ning võimalusi ka tekkis. Suutsime teatud hetkedel isegi mängu kontrollida ja palli vallata, aga Belgia parandas oluliselt oma mängu," arutles nukker Nishino.

Belgia loots Roberto Martinez oli oma hoolealuste üle uhke. "MMil juhtub selliseid asju. See oli tiimile suur test. Et sellest välja tulime, ütleb meeskonna kohta nii mõndagi," sõnas ta.