NB! Pilt on illustratiivne. Fotol pole mitte Rabio, vaid 2014. aastal MMi ennustanud Regina. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli MM
3. juuli 2018, 17:55

JAAPAN LEINAB: tapeti MMi õigesti ennustanud kaheksajalast oraakel (2)

Jaapan on kurb! Eile kaotati jalgpalli MMi kaheksandikfinaalis 2:0 eduseisust Belgiale 2:3. Mõni ütleb, et allajäämise põhjuseks oli jaapanlaste julge taktika, teine leiab, et saatuslikuks sai kaheksajalg Rabio surm.Selgeltnägija võimetega Rabio ennustas õigesti kõik Jaapani alagrupikohtumised - võidu Kolumbia üle, viigi Senegaliga ning kaotuse Poolale. Oma enda hukku ta aga ette ei osanud näha. 

Põhja-Jaapanist Obira linnakese lähedalt Rabio püüdnud kalamees Kimio Abe tunnistas enne kohtumist Belgiaga, et tegelikult müüs ta selgeltnägija kohalikule turule juba pärast seda, kui ta ennustas õigesti Poola matši tulemuse. Midagi muud ei jäänud Abel üle, leiva toob lauale raha, mitte viiv internetikuulsust. 

"Mul on hea meel, et ennustused olid õiged ning Jaapan jõudis play-off'i" ütles Abe kohalikule ajalehele. 

Sotsiaalmeedia nii rahulikult ei reageerinud. 

"See on kaheksajala needus," kirjutas üks kasutaja pärast kaotust Belgiale. "Jaapan ei tule lähima saja aasta jooksul maailmameistriks!" 

Rabio pole ainus elukas, kes ennustamisega kuulsust kogunud. Inglismaal on tänavu hoos siga Marcus, Venemaal lööb laineid Peterburis Ermitaažis elav kass Achilles, kes olevat nüüd nii kuulus, et teda tuntakse lausa tänaval ära. 

Achilles Foto: AP/Scanpix

Tema eest hoolitsev Anna Kondratjeva sõnas, et kuulsus pole kiisu olemust muutunud.

"Tal pole suur ego, ta on väga südamlik ning käitub hästi," tõdes naine. 

Ilmselt kuulsaim loomennustaja on 2010. aastal tulevikku näinud kaheksajalg Paul, kes valis 2008. aasta EMi ja 2010. aasta MMi 14 mängust õige võitja koguni 12 juhul. 

Kuldne urn kaheksajalg Pauli tuhaga. Foto: AFP/Scanpix