John Obi Mikel laulmas hümni neli tundi pärast seda, kui talle teatati isa röövimisest.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
3. juuli 2018, 20:35

Nigeeria jalgpallur sai enne MM-mängu teate isa röövimisest (1)

Käimasoleva jalgpalli MMi kõige traagilisem lugu juhtus nigeerlase John Obi Mikeliga, kelle isa rööviti ning mängijale teatati sellest neli tundi enne Argentiinaga peetud mängu algust. Teda hoiatati, et politseisse teatamise korral isa tapetakse.

Mikel sõitis šokeeriva teate saamise ajal meeskonnaga Peterburi staadioni poole. Helistajaks oli üks kodustest, kes rääkis, et röövijad võtsid temaga ühendust ning jätsid telefoninumbri, millele jalgpallur ise pidi helistama.

Kui mängija helistas, teatasid röövlid, et nõuavad lunaraha. Mikel rääkis ajalehele The Guardian, et ei usaldanud kedagi Nigeeria jalgpalliföderatsioonist, osaliselt ka seetõttu, et ei tahtnud enne tähtsat mängu teisi asjasse segada. Ta ise aga leidis endas jõudu mängima minna.

"Mängisin, minu isa oli aga bandiitide käes. Pidin selle mõtte kuidagi maha suruma. Rääkisin röövlitega neli tundi enne mängu. Emotsionaalselt olin lihtsalt tühi. Ja pidin otsustama, kas olen valmis mängima. Oli väga raske. Ent mõistsin, et ma ei saa 180 miljonit nigeerlast alt vedad. Pidin peast kõik mõtted välja viskama ja oma maad väärikalt esindama. Ma ei rääkinud juhtunust isegi treeneritele, seda teadis ainult kõige lähedasem ring inimesi," rääkis Mikel.

"Röövlid ütlesid, et lasevad isa maha, kui teatan politseisse või räägin kellelegi. Kuidas ma ka ei tahtnuks kellegai rääkida, ma lihtsalt ei suutnud. Õnneks vabastas politsei isa esmaspäeva hommikul. Tänan võime abi ja sõpru toetuse eest."

Mikeli isa oli röövitud kiirteel, lõpptulemusena suutis politsei ta vabastada. Ent teda peksti ja ta kosub haiglas. Seejuures oli Obi-vanemat varemgi röövitud, esimest korda juhtus see 2011. aastal.