Harry Kane'i poolt penaltist teele saadetud pall on maandunud väravavõrgus.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli MM
3. juuli 2018, 23:53

Inglismaa võit tähendab kuut Euroopa meeskonda MMi veerandfinaalis (7)

Jalgpalli MMi viimases kaheksandikfinaalmängus alistas Inglismaa penaltiseerias Kolumbia 4:3 ning see tähendab, et kaheksa parema hulgas on Euroopa esindatud kuue ja Lõuna-Ameerika kahe meeskonnaga.

Üldiselt võimalustevaese mängu normaalaeg lõppes 1:1, lisaaeg väravalisa ei toonud. 57. minutil viis Harry Kane Inglismaa penaltist juhtima. Trahvilööki sai ta sooritada pärast seda, kui ise karistusalas maadlusvõttega siruli tõmmati. Kolumbia jõudis viigini 90+3. minutil, mil nurgalöögi järel suunas palli peaga väravasse kaitsja Yerry Mina. Penaltiseerias oli inglastel kolme löögi järel raske seis (2:3), kuid kaks viimast lööki saadi ise sisse ja vastane eksis!

Mõlemad väravalööjad on kõvad kangelased - Kane'ile oli tabamus sel MMil juba kuues, Minale aga kolmas ning tema on kõik oma kollid löönud peaga!

Inglaste võit tähendas ühtlasi, et sellel tabelipoolel on konkurentsi jäänud ainult Euroopa meeskonnad - Inglismaa kohtub Rootsiga ja Venemaa Horvaatiaga. Tabeli teise poole veerandfinaalides lähevad vastamisi Uruguai - Prantsusmaa ja Brasiilia - Belgia.

Ainus kaheksandikfinaalis muu maailma esindusele kaotanud Vana Maailma meeskond oli Portugal, kes jäi alla Uruguaile. Lisaks Inglismaa edule Kolumbia üle oli Prantsusmaa parem Argentiinast ja Belgia Jaapanist.