Jar Jar Binks oli kohmakas, rumal ning naeruväärne, tulihingelistele fännidele see aga ei meeldinud.Foto: Vida Press
Film
4. juuli 2018, 15:30

„Tähesõdade“ vihatuimat tegelast kehastanud näitleja kaalus enesetappu (5)

Aastal 1999 ilmavalgust näinud ulmefilm „Star Wars: osa I – nähtamatu oht“ pidi olema fännide jaoks vaieldamatu maiuspala, ent paljud pidid kinosaalist pettumusega lahkuma. Süüdistati George Lucase nõrka stsenaariumit, igavat kaameratööd, andetut lapsnäitlejat ning ühte konkreetset tegelast – Jar Jar Binksi.

Rohkem noorematele kinokülastajatele mõeldud tegelaskuju oli kõikide halbade naljade esitajaks või sihtmärgiks ning tänu sellele hoiab Binks tänini „Tähesõdade“ seeria (kui mitte üleüldise filmiajaloo) vihatuima tegelase tiitlit enda käes. See mõjus aga üpriski rusuvalt teda kehastanud näitlejale Ahmed Bestile, kes fännide ja kriitikute vihalaviini tulemusena lausa enesetappu kaalus, kirjutab  The Guardian.

Best postitas Twitterisse pildi endast ja oma pojast kõrgel sillal ning kirjutas juurde: „Järgmisel aastal saab 20 aastat ajast, mil seisin silmitsi negatiivse meediakäraga, mis mõjutab minu karjääri veel tänapäevalgi. See oli koht, kus ma peaaegu lõpetasin oma elu. Sellest on endiselt raske rääkida. Ma jäin ellu ning see väike mees on minu ellujäämise kingitus.“

Best on varem rääkinud sellest, kuidas ta tollal vaid 25aastasena internetis tundmatute inimeste poolt surmaähvardusi sai ning paljude inimeste lapsepõlve hävitajaks oli.

Oma postituse lõpus annab näitleja mõista, et plaanib oma tumedaid aegu ning sellega kaasnevaid lugusid laiema publikuga jagada: „Kas see oleks hea lugu minu soolosaate jaoks? Andke mulle teada.“