Maradona MMile kaasa elamas.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
5. juuli 2018, 09:00

Maradona: Inglismaa võit oli monumentaalne vargus (7)

Legendaarne Argentina jalgpallur Diego Armando Maradona kritiseeris FIFAt monumentaalse varguse eest, seda peale Kolumbia kaotust Inglismaale.

Oma saates "De la mano del 10", kus Maradona MMi mänge analüüsib, väitis argentiinlane, et kaotus ei olnud mängijate süü.

"Nad ei vali kohtunikke," lausus endine Argentina koondise kapten ja peatreener. "See penalti ei olnud penalti, hoopis Kane tegi vea... Miks nad VARi ei kasutanud?"

Inglismaa ainuke värav sündis mängu 57. minutil, mil Harry Kane'i penalti realiseeris. Tottenhami ründaja oli 11-meetri karistuslöögi ise ka teeninud.

"Kui ma (FIFA presidendi Gianni - toim) Infantinoga esimest korda rääkisin, siis oli FIFAs kõik muutunud: vargad olid lahkunud, kokkuleppemängud, kõik... ja nüüd nägime vastupidist - vana ja korrumpeerunud FIFAt," lisas Maradona.

"Mängu tulemus tuleb tühistada. Mina, legendide kaptenina ütlen, et see ei saa nii jääda. See on saatuslik eksimus terve riigi jaoks," arvas argentiinlane, kes pistab iga staadionil vaadatud mängu pealt taskusse 11 000 eurot.