Alison Van Uytvanck oma kallima Greetje Minneniga.Foto: Instagram @alison_van_uytvanck
Tennis
6. juuli 2018, 12:11

Anett Kontaveidi järgmine Wimbledoni vastane on õnnelikult kapist väljas: lesbi olemine pole haigus (24)

Homme Anett Kontaveidiga mängiv Alison van Uytvanck (WTA 47), kes lülitas Wimbledonis äsja konkurentsist välja valitseva meistri Garbine Muguruza (WTA 3), ütles, et tundis ennast kapist välja tulles mugavalt ja lausus, et "see pole haigus."

24aastane belglane šokeeris eile õhtul Wimbledoni valitsevat meistrit, kolmanda asetusega Garbine Muguruzat 5:7, 6:2, 6:1 ja mängib homme eestlanna Anett Kontaveidiga.

Ta ütles reporteritele, et oli kapist välja tulles õnnelik ja rääkis ka oma suhtest kaasmängija Greetje Minneniga.

"Otsustasime seda mitte endas hoida. Olen õnnelik. Ma ei tunne, et peaksime selle pärast häbi tundma ja ma tahan vaba olla. Ma ei ole haige, mul pole haigust. Arvan, et on hea, et ma lesbina kapist välja tulin," lausus belglane.

Belgia tennisisti kiusati lapsena ja võitleb nüüd selle vastu. "Ma lähen nüüd laste juurde ja ütlen neile 'ei kiusa!' ning seisan oma eduga vastu nendele, kes mu elu keeruliseks tegid, et nad mõistaksid mu valu, millega pidin võitlema."

Van Uytvanck on vaid üks kolmest professionaalsest naistennisistist, kes on avalikult lesbi. Teised kaks on rootslanna Johanna Larsson ja hollandlanna Richel van Hogenkamp.

Alison van Uytvanck tunnistas oma homoseksuaalsust selle aasta märtsis.