Eesti uudised

Eesti toiduliidu juhataja: mul ei ole tarbijatele hinnatõusu osas häid uudiseid (13)

LISA KOMMENTAAR

Stakan K. Butõlkin11. juuli 2018, 13:54
Niisama lobisemise ning hädaldamise asemel võiks konkretseid arve esitada. Nt , et kui aktsiis tõusis õlle 6 senti liitri kohta siis müüjad keevitasid otsa 60 senti. Kütusehinnad olid ka 2014 nt samal tasemel nagu täna : mis olid toiduainete hinnad siis? Mida kõike luuletaja Potisepp välja ei mõtle, et aga saaks tänast valitsust halvas valguses näidata. Kallutatud oravarott ja ahnete väljamaiste kompradooride klaköör.
Juurika Jorss10. juuli 2018, 08:59
Asi pole tootmises, vaid kaubanduses, kuna omal ajal nihutati millegipärast suuremad kauplejad välismaalaste kätte. Sellega kadus väiketootjatel (enamasti peaaegu mahedalt toodetud saaduste) realiseerimise võimalus peaaegu ära. Turgudel mikrokoguste müük ju ei tasu ära. Omal ajal EW-s ka ju enne põllumajandus ei arenenud hoogsalt kui Pätsi initsiatiivil vastu suurkaupmeeste tahtmist loodi Eesti Võieksport ja Eesti Lihaeksport riigi toetusel. Isegi vene ajal oli riiklik kokkuost ja väiketootmine konkureeris kolhoosidega üsna edukalt.
Mh9. juuli 2018, 14:48
Tarbijana leian, et riik peaks lõpetama tootmise toetamise ja asuma toetama tarbimist. Ehk siis lõpptarbja peaks määrama selle, kes toodab hästi ja kes mitte. Mis viga hinda tõsta, kui elatakse riiklikust toetusest. Mina ei ole nõus, et toetatakse tootmist. Tuleb hakata tarbimist toetada. Ehk siis riiks peaks hakkama elanikele söögiraha jagama. Tootjatele raha jagamine tuleks silmapilkselt lõpetada.
ätt.9. juuli 2018, 06:48
Kui jätame hinnad kõrvale püüaks selgeks teha mida meile selle raha eest pakutakse.Palju on meie lihasaadustes igasuguseid täiteaineid,miks tänapäeva vorsti ei saa võrrelda veneaegsega,miks piim ja piimasaadused on muutunud tervisele halvasti mõjuvateks?
Tahaks tead palju on meie toiduainetes igasuguste ravimite jääke ?
Jaanus8. juuli 2018, 14:32
Pole sellel toiduliidul miskit viga.
Kahtlemata nad võitlevad oma huvide eest, aga ennekõike on nad mures inimeste ostujõu järsu vähenemise pärast. Kui ostujõud väheneb, siis on ka neil vesi ahjus.
AGA!
Varsti pole mõtet meil isegi lätti enam minna, kuna peagi tõstetakse reipalt ka Lätis aktsiisidega hindasid.
KÕLAKAD KÄIVAD, ET ISEGI KUNI 60%,
näiteks tubakatooted, autokytus, elektrienergia ja kahtlemata meie kulla-nunnu üliodav Läti alkohol.
Kuidagi tuttava võitu skeem.
Kuna meie riigijuhid on hädas oma isiklike huvide ja positsiooni säilitamisega, siis pole lootustki, et edaspidi meie olukord paremaks läheb. Neil ju suva, viimasel ajal on nende tegevus näidanud vaid seda, et nad on valmis ükskõik mistahes jaburusele allakirjutama - peaasi, et nende närune koht ja positsioon säiliks ühiskonnas. Neil on Eesti rahvast kyll täiesti suva või siis po. . . ui.
Esmalt survestatakse meie riikide juhte sellega, et maksude tõstmine on ainus lahendus.
Siis sellega paratamatult kaasneb rahvapoolne rahulolematus, ja . . . nii edasi.
Siis yldine majanduslik olukord on jõudnud täielikku ummikusse, ning arukaid lahendusi justkui enam polegi.
Siis on vaja kedagi erapooletut kes selle ühiskondliku ja majandusliku sasipuntra korda teeb - valitakse kahest halvast valikust üks ja ainus.
Siis tuleb ju luua täiesti uus kord, misiganes kord, olgu majanduslik ja/või yhiskondlik kord.
Seni, kuni meie valitsused ei hakka kainelt mõtlema, on vägagi tõenäoline, st kõik see juhtub varem kui me oskame arvatagi.
Walikuline8. juuli 2018, 08:30
Olukord seega kahetine: kes materiaalselt kindlustatud, seda mingi hinnatõus ei mõjuta, süüakse ikka nii nagu varem ja ülekaalu ka lisandub. Vaesem rahvas aga peab leppima veel vähemaga, st sööma väheväärtuslikku ersats toitu. Ja tõuseb kaal neilgi.
kellele7. juuli 2018, 15:01
seda toiduliitu vaja on?
see7. juuli 2018, 11:06
hambad irevil mutt kaitseb ainult toiduainetetööstust
vaata aga vaata,7. juuli 2018, 08:29
kui õnneliku näoga teine.
7. juuli 2018, 08:15
jooma peab ja sööma peab ja tööd tegema peab ja puhkama peab ja Lätis tuleb kõvasti kauba järel käia ka alko järel-selline ongi inimese eluke
tule taevas appi7. juuli 2018, 06:57
mitte ei saa jätta kaitsmata viinatootjate huve! Peaks ikka propageerima vähem joomist. mitte vastupidi.
Antsip,7. juuli 2018, 08:10
Leopold6. juuli 2018, 21:53
kui hinnad nii palju tõusevad, siis minul enam ei tõuse.