Kevin De Bruyne.Foto: JOHN SIBLEY
Jalgpalli MM
6. juuli 2018, 22:53

Muljet avaldav Belgia saatis Neymari kodu poole rullima (25)

Jalgpalli MMil alistas Belgia veerandfinaalis 2:1 Brasiilia ning kohtub nelja parema hulgas Prantsusmaaga.

Kohtumise avapoolaeg oli äärmiselt tempokas ning pakkus võimalusi nii ühele kui ka teisele poolele. Kui sambameeste üritustele jäid ette kaitsjad, Belgia kiiper Thibaut Courtois, väravaraam või olid need lihtsalt ebatäpsed, siis eurooplastel läks märksa paremini.

Matši avavärav kanti Brasiilia mehe Fernandinho arvele, kes suunas Belgia nurgalöögi omaväravasse. Eurooplased viis 2:0 juhtima Kevin De Bruyne, kes sai söödu palli suurepäraselt oma väljakupoolelt üles toonud Romelu Lukakult ning tulistas pommlöögi umbes 20 meetri pealt Brasiilia väravasse.

Teisel poolajal oli Brasiilia mõistagi üritavam pool. Belgia sai küll nii mõnegi hea vasturünnaku, ent avapoolajaga võrreldes suutsid sambamehed eurooplaste kontratega paremini hakkama saada.

76. minutil lõid brasiillased ühe värava tagasi. Philippe Coutinho andis suurepärase kaarpalli karistusalasse täpselt vahetusmehe Renato Augusto pea peale, kes palli Belgia puurivahi selja taha saatis.

Pärast 1:2 tabamust oli brasiillastel veel häid võimalusi, kuid ladinaameeriklaste realiseerimine jättis kõvasti soovida. Suurepärastelt positsioonidelt ei suutnud Courtois'd üle mängida ei Augusto ega Coutinho.

Belgia kohtub teisipäevases poolfinaalis Prantsusmaaga. Kell 21 algav kohtumine peetakse Peterburis.