Inglaste teise värava autor Dele Alli.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
7. juuli 2018, 18:52

Inglismaa murdis Rootsi vastupanu ja jõudis kolmandat korda MMi poolfinaali (2)

Venemaal jätkuval jalgpalli MMil selgus kolmas poolfinalist, kelleks on Inglismaa. Britid said veerandfinaalis kindlalt 2:0 jagu Rootsist.

Ettevaatlikult alanud matši avavärava lõi keskkaitsja Harry Maguire (30. minutil), kes saatis peaga võrku nurgalöögist tulnud palli. Tegemist oli 25aastase mehe esimese väravaga Inglismaa koondise särgis.

Teisel poolajal suurendas inglaste edu Dele Alli (59. minutil), kes lõpetas täpse pealöögiga ilusa kombinatsiooni ja Jesse Lingardi tsenderduse. Rootslastel tekkis küll paar head väravamomenti, kuid inglaste väravasuul tegi kindla esituse Jordan Pickford.

Inglismaa jaoks on tegemist alles kolmanda korraga ajaloos, kui MMil nelja parema hulka pääsetakse. Esakordselt õnnestus see 1966. aastal, kui lõpuks ka maailmameistriks tuldi, teistkordselt jõuti poolfinaali 1990. aastal, kuid toona lõpetati turniir neljandana.

Inglismaa läheb 11. juulil Moskvas toimuvas poolfinaalis vastamisi kas Venemaa või Horvaatiaga, kes kohtuvad omavahel täna kell 21. Päev varem Peterburis toimuvas poolfinaalis mängivad Prantsusmaa ja Belgia.