Horvaatia võidupidu.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli MM
7. juuli 2018, 23:53

Horvaatia alistas penaltiseerias Venemaa, korraldajate imeline turniir lõppes (24)

Venemaal jätkuvatel jalgpalli maailmameistrivõistlustel neljas poolfinalist on Horvaatia, kes sai penaltiseeria järel jagu peoperemeestest.

Venemaa asus matši juhtima 31. minutil, kui kauglöögist lõi iluvärava Deniss Tšerõšev. Horvaatia vastas üsna kiiresti, 40. minutil skoori peaga Andrej Kramaric. Teisel poolajal oli Horvaatia selgelt domineerivam pool ja korra saatis Ivan Perisic palli ka venelaste värava posti, kuid võrku ei suudetud sahistada.

Normaalaja järel särasidki tablool viiginumbrid ning järgnes kaks korda 15 minutit lisaaega. Horvaatia jätkas teravamalt ja 101. minutil viiski Domagoj Vida Horvaatia juhtima. Suurepärase turniiri teinud Venemaa viis veel kõik jõud rünnakule ning ülitähtsa viigivärava lõi Brasiiliast pärit Mario Fernandes 115. minutil.

Penaltiseerias sai Horvaatia 4:3 võidu, otsustava löögi realiseeris Ivan Rakitic.

20aastase pausi järel taas MMil nelja hulka jõudnud Horvaatia läheb 11. juulil Moskvas toimuvas poolfinaalis vastamisi Inglismaaga, kes sai täna jagu Rootsist. Päev varem Peterburis toimuvas poolfinaalis mängivad Belgia ja Prantsusmaa.