Domagoj Vida (keskel) sai pärast värava löömist kollase kaardi, sest rebis särgi seljast.Foto: TASS/Scanpix
Jalgpalli MM
8. juuli 2018, 10:27

"Au Ukrainale!" Horvaatia kangelane tegi venelaste kulul nalja - kas mängukeeld on soolas? (37)

Horvaatia jalgpallikoondise keskkaitsja Domagoj Vida ja endine koondislane Ognjen Vukojevic lindistasid pärast võitu Venemaa üle video, mis ajas paljud idanaabrid närvi.

"Au Ukrainale! See võit on pühendatud (Kiievi) Dinamole ja Ukrainale. Davai, davai! Edasi, Horvaatia," hõiskavad mehed videos, mida on võimalik näha SIIT.

"Au Ukrainale!" on Venemaa agressiooni vastu võidelnud Ukraina sõdurite sõjahüüd. Kiievi Dinamo mainimine polnud juhuslik - nii Vida kui ka Vukojevic mängisid pikalt just seal klubis. Vida esindas Dinamot aastatel 2013-2018 ja Vukojevic 2008-2015. Praegu töötab Vukojevic Dinamo skaudina.

Venemaa vastu Horvaatia teise värava löönud Vida kummutas väljaandele Sports.ru antud usutluses, et tegu oli poliitilise sõnumiga. "Ei mingit poliitikat. Mulle meeldivad Venemaa inimesed. See oli nali. Mul on Dinamo ajast jäänud palju Ukraina sõpru, muud midagi," ütles ta.

Et rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA reeglitega on igasuguste poliitiliste sõnumite edastamine keelatud, ähvardab Vidat mängukeeld või vähemalt rahatrahv.

Pärast värava löömist kätega Albaania kotkast imiteerinud Šveitsi koondislasi Granit Xhakat ja Xherdan Shaqirit karistati alagrupiturniiri ajal 8600 euro suuruse trahviga, ent mängukeelust nad pääsesid. Praegu pole veel teada, kas FIFA alustab Vida vastu juurdlust või mitte.

Horvaatia mängib poolfinaalis Inglismaaga.