Gerd Kanter.Foto: Martin Ahven
Kergejõustik
8. juuli 2018, 10:43

Gerd Kanteri tervisemured on taandunud: saan teha kõike, mida tahan (6)

Laupäeval Kadrioru staadionil toimunud Eesti kergejõustiku karikavõistlustel tehti mitmeid häid tulemusi ja täideti ka üks Berliini Euroopa meistrivõistluste normatiiv. Klubidest oli meeste arvestuses edukaim Audentese SK (154 punkti), naistest TÜ/ASK (161 punkti). 

Klubidest sai meeste arvestuses teise koha 133 punktiga KJK Saare, kolmandaks tuli punkti vähem kogunud TÜ/ASK. Naistest järgnesid TÜ/ASKile Audentese SK (156 p) ja Nõmme KJK (150 p).

Meeste kettaheites läks esikoht Gerd Kanterile (Tallinna SS Kalev), kelle avavoorus heidetud 64.42 tähendas lisaks karikale ka Berliini EMi normi. Hõbe läks Martin Kupperile (Audentese SK) 61.59ga.

Kanter sõnas pärast võistlust, et teda seganud tervisemured lubavad taas korralikult treenida ja enesetunne on hea. "Paar-kolm nädalat olen saanud trennis kõike teha. Teadsin, et seis on praegu hea ja siin on suurepärased tingimused, vana mees ei saa jätta viimaste katsete peale enam asju," põhjendas olümpiavõitja, miks norm kohe avakatsel tuli.

"Selles heites suutsin oma tehnikat kontrollida, järgmistes läksin juba nii-öelda panema ja siis kahjuks enam midagi head välja ei tulnud. Päris rahule oleksin jäänud siis, kui oleksin saanud rohkem korralikke katseid kirja, aga nüüd on kuu aega EMini aega, et leida stabiilsust ja teravamat vormitippu," kommenteeris Kanter, kes lendas kohe pärast karikavõistlust võistlema Poola.

Edasi ootavad teda ees stardid Kohilas ja juuli lõpus Eesti meistrivõistlused. "Ma olen jätkuvalt võistlemise usku ja tahan nädalas korra vähemalt end proovile panna," lisas Kanter.

Vaata rohkem tulemusi SIIT!